VUČIĆEV LIČNI OPROŠTAJ OD PATRIJARHA: Beskrajno sam ga voleo, on je pazio moju decu jednako kao i ja

Tanjug

22. 11. 2020. u 13:39

ВУЧИЋЕВ ЛИЧНИ ОПРОШТАЈ ОД ПАТРИЈАРХА: Бескрајно сам га волео, он је пазио моју децу једнако као и ја

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

NE brini za mene, nego vidi da oko Srpske i Kosova uradimo sve što možemo, poslednja je poruka upokojenog patrijarha Irineja predsedniku Srbije, koju je Aleksandar Vučić preneo danas, opraštajući se, lično, od njegove svetosti.

Vučić je, na kraju besede u svojstvu predsednika Srbije, dodao nekoliko reči, kojima se lično oprostio od patrijarha, kojeg je, kako je naveo, beskrajno voleo.

- Otišao je veliki čovek, naš patrijarh Irinej - rekao je.

- Ne mogu samo da govorim samo o odnosu jednog predsednika i patrijarha. Beskrajno sam voleo patrijahra Irineja. On je voleo i pazio na moju decu jednako kao i ja, kao što je voleo sve u Srbiji i sve u našem narodu - rekao je Vučić, izvan pripremljenog govora nad odrom upokojenog patrijarha.

Ukazao je prisutnima na veliku skromnost patrijarha Irineja i veliku brigu o srpskom narodu.

- Na dan kada je otišao u bolnicu pozvao me je i rekao:

- Je l'' moram da idem u bolnicu? Slušao sam na televiziji kako govoriš koliko bolesnih ima i zašto bih zauzimao neku postelju jednom bolesniku - preneo je Vučić i primetio - Takav je to čovek bio.

Vučić je istakao da je dan kasnije, kada su se ponovo čuli, patrijarh samo pitao da li je sve pod kontrolom i u redu.

- Treći put kada smo se čuli, rekao je:

 -Ne brini, sa mnom će biti sve u redu. Nego, vidi oko Srpske i Kosova da uradimo sve što možemo - preneo je predsednik Vučić.

- Više nismo razgovarali, otišao je veliki čovek, naš patrijarh Irinej - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (90)

Mara

22.11.2020. 13:51

U prijateljstvu su medjusobno saradjivali predsednik Vucic i patrijarh Irinej, za dobrobit citavog naroda. Nenadoknadiv gubitak za citav narod, odlaskom naseg svetog oca!

Nina

22.11.2020. 14:21

Veoma dirljiv govor Predsednika! Patrijarh je voleo svu decu. Bio je veoma postovan to govori i slika koliko je ljudi dosla na ispracaj neka mu je laka crna zemlja

Jovanka Rebic

23.11.2020. 10:17

Predsednik i Patrijarh su bili posebno vezani i njega je svakako Irinejeva smrt pogodia i sa ljudske i prijateljske strane. Srpski rod je izgubio jednu velicinu ljudsku a nebesko carstvo postalo bogatije za velikog svetca ! Nek pociva u miru !

Bo

23.11.2020. 10:41

Covek koji je sirio ljubav, mir i blagostanje. Srpski narod nikada ne treba da zaboravi mudrost kojom se borio da sacuva nase korene! Slava mu i hvala!!

Sanja

23.11.2020. 10:53

Predsednik i Patrijarh su zaista bili u dobrim odnosima, sto i govori bol i tuga koju predsednik ispoljava prilikom poslednjeg oprostaja od patrijarha.