DR MOMA JAKOVLJEVIĆ O SITUACIJI U SRBIJI: Mnogo je mladih zaraženo, ovo je katastrofa, evo šta treba izbegavati

Novosti online

20. 11. 2020. u 17:19

DR Moma Jakovljević, hirurg i pomoćnik direktora KBC "Dragiša Mišović", rekao je da je situacija u Srbiji kada je reč o korona virusu veoma komplikovana i da je sve više mladih ljudi zaraženo.

ДР МОМА ЈАКОВЉЕВИЋ О СИТУАЦИЈИ У СРБИЈИ: Много је младих заражено, ово је катастрофа, ево шта треба избегавати

Foto: Printscreen

- Ovo je jedna velika zagonetka za svetsku medicinu, ne samo za nas. Naše je da radimo. Ugroženi su svi, i lekari i sestre. Zaposleni padaju, imamo šest anesteziologa koji su zaraženi, ima ih dosta na kućnom lečenju - istakao je te dodao da se treba čuvati, izbegavati velike gužve, kao i da je važna distanca da smo razmaknuti.

Rekao je i da je mnogo mladih zaraženih i da nije više situacija kao ona s početka epidemije da su najugroženiji oni stariji od 65 godina.

- Po meni je korona bomba za imunitet", poručio je doktor te dodao da moraju da se "održavaju" osnovne bolesti. To je sitemska bolest, napada organizam, zgrušava krv, jede crvene krvna zrnca ali najviše  stradaju pluća", dodao je i rekao da ima mnogo nejasnoća, te da dok "ne dođe vakcina, nema nam spasa". Treba se čuvati. Bitna je distanca, da smo razmaknuti, jer ako nismo razmaknuti, a među petero jedno zaraženo, zarazićemo se.  Mnogo ima mladih, radno sposobnih, kod nas je preminuo mladić od 28 godina - rekao je dokror.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)