MEDALJA ZA NEBOJŠU APOSTOLOVIĆA: Predsednik odlikovao majora koga su huligani zasuli kamenicama tokom protesta ispred Narodne skupštine

Novosti online

11. 11. 2020. u 13:53

МЕДАЉА ЗА НЕБОЈШУ АПОСТОЛОВИЋА: Председник одликовао мајора кога су хулигани засули каменицама током протеста испред Народне скупштине

Foto: Ministarstvo

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, odlikovao je danas ordenom zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova majora policije Nebojšu Apostolovića.

Apostolović, koji je  teško povređen tokom julskih protesta ispred Narodne skupštine, odlikovan je za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti.

- Velika mi je čast što sam ukazom predsednika Republike odlikovan ordenom zasluga za odbranu i bezbednost, koji je jedno od najviših priznanja za policijsku profesiju - rekao je Apostolović povodom odlikovanja i dodao da smatra da svako od njegovih kolega koji je tog dana bio angažovan podjednako zaslužuje da bude odlikovan.

On je ukazao da je tog 8. jula radio svoj posao, kao i sve ostale njegove kolege koje su bile angažovane na obezbeđivanju neprijavljenog javnog skupa ispred Doma Narodne skupštine.

- Hvala predsedniku Vučiću. Ovo odlikovanje mnogo mi znači, daje mi moralnu snagu da se što pre oporavim i vratim na posao, ali me takođe i obavezuje da se ubuduće još energičnije i snažnije borim protiv kriminala i zalažem za poštovanje ustava i zakona Republike Srbije- istakao je Apostolović.

On se zahvalio svim kolegama koje su ga nakon što je povređen brzo prevezli u Urgentni centar, kao i profesoru Goranu Tuliću koji ga je operisao, uspeo da sanira ozbiljne prelome i omogućio mu da ponovo stane na svoje noge.

Nebojša Apostolović povređen je 8. jula tokom protesta ispred Narodne skupštine kada su ga huligani zasuli kamenicama, zbog čega je pao i zadobio prelom leve potkolenice i pete na desnoj nozi.

Apostolović je pripadnik Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i u Ministarstvu unutrašnjih poslova zaposlen je već 20 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)