TROJE PREBAČENO NA INFEKTIVNU U Beogradskoj areni trenutno smeštena 34 pacijenta

Tanjug

27. 10. 2020. u 08:43

ТРОЈЕ ПРЕБАЧЕНО НА ИНФЕКТИВНУ У Београдској арени тренутно смештена 34 пацијента

N. Skenderija

U PRIVREMENOJ kovid bolnici u Beogradskoj areni trenutno se nalazi 34 kovid pacijenata, a za 24 časa već su tri pacijenta zbog pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja prebačeni na Infektivnu kliniku, izjavio je potpukovnik doktor Predrag Bogdanović, zdravstveni koordinator te privremene bolnice.

Bodganović je za televiziju Prva rekao da je jedan pacijent jutros zbog pogoršanja opšteg stanja i pogoršanja disajne funkcije premešten u Infektivnu kliniku, a od juče ujutru do ovog trenutka primljeno je 25 pacijenata.

O pacijentima se brine 15 zdravstvenih radnika, a pacijenti su pod konstantnim zdravstvenim nadzorom i leče se po zdravstvenom protokolu za kovid 19.

Kada je reč o stanju pacijenata koji su smešteni u Areni, oni imaju umereno tešku kliničku sliku, a starosna struktura je promenjena u odnosu na prvi talas.

Sada su pacijenti starije životne dobi, 60, 70, 80, godina, kazao je dr Bogdanović i dodao da će oni u Areni biti dve, do tri nedelje, kada odlaze kućama na dalje lečenje koje traje i po nekoliko meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)