USVOJEN STATUT: Nastavno-naučno veće Filološkog fakulteta u Beogradu usvojilo predlog

Lj.B.

15. 10. 2020. u 14:58

NASTAVNO-naučno veće Filološkog fakulteta u Beogradu usvojilo je predlog Statuta koji će biti upućen Savetu fakulteta na razmatranje i usvajanje.

УСВОЈЕН СТАТУТ: Наставно-научно веће Филолошког факултета у Београду усвојило предлог

Foto: Google printscreen

Za usvajanje dokumenta glasalo je 227 članova NNV, jedan je bio protiv, 12 uzdržano, a četrdesetak nije glasalo.

Oko Statuta vladaju sporenja, pa v.d. dekanski kolegijum saopštava da tekst koji se upućuje Savetu na razmatranje i usvajanje ima neke propuste i protivrečnosti, te de je glasanje o amandmanima na nacrt Statuta proteklo uz pritiske i zastrašivanja neistomišljenika.

Grupa profesora koji imaju suprotno mišljenje od uprave fakulteta smatra da Statat usvojen regularno i ne isključuj emogućnost da će uprava pokušati da ovaj dokument obori na Savetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja