APEL MINISTRA LONČARA: Zatvaranje škola i vrtića zavisi od nas, NE SMEMO da dozvolimo da sve bolnice u Beogradu budu kovid centri!

Tanjug

15. 10. 2020. u 11:16

АПЕЛ МИНИСТРА ЛОНЧАРА: Затварање школа и вртића зависи од нас, НЕ СМЕМО да дозволимо да све болнице у Београду буду ковид центри!

D.Milovanović

MINISTAR Zlatibor Lončar je, gostujući na TV Pink, ukazao da dan bolničkog lečenja korona pacijenta sa teškom kliničkom slikom košta više od 1.000 evra. Navodi da je u bolnicama u Srbiji pre nedelju dana bilo 270 obolelih od kovid 19, a da se taj broj danas povećao na 359 bolničkih pacijenata.

Lončar je naveo da ne može da se dopusti da opet sve bolnice u Beogradu budu kovid centri i da ponovo trpe i čekaju non kovid pacijenti.

Kakve posledice kovid 19 ostavlja na pacijente još nije do kraja poznato, zna se da može ostaviti posledice na plućima, srcu, bubrezima.

- Krajnji je momenat da se uozbiljimo. Apelujem na građane koji su pozvani na svadbe, rođendane, veselja gde će biti 200, 300, 400 ljudi da kažu da ne žele da se izlažu riziku i ne idu. Ako se dvoje vole, zar ne mogu da urade ništa ako ne prave svadbu? Zar moramo da slavimo rođendane, pa svake godine će se slaviti - rekao je ministar.

Upitan da li će doći do zatvaranja škola i vrtića zbog epidemiološke situacije, ministar je rekao da to sve "zavisi od nas" i da je to realnost ako se nastavi sa žurkama i proslavama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

maniks

15.10.2020. 12:15

Ministre preduzmite nesto, apeli ne daju rezultate i to je i vama jasno. Granice otvorene za ulazak stranaca bez testova ulazi ko kako hoce i vi apelujete..Zatvorite granice, poostrite kazne prema svima jednako i eto rezultata.

zaliv tacka net

15.10.2020. 12:46

Nailazi oluja a oni cekaju sta? Umesto odmah da se ukine nastava oni cekaju da virus udje u skole a zasigurno ce uci i to daleko vise nego sto je to sada slucaj. Onda ce da se hvataju za glavu i kazu "pa tad nije bila tako losa situacija". Nemate adekvatan plan, strategiju a ni disciplinu....sve se vrti oko politike i ekonomije a zdravlje....