OVAKVA SILA NIJE VIĐENA OD OVREMENA JNA: Ministar odbrane najavio veliku vežbu u oktobru na Pešteru

Novosti online

21. 09. 2020. u 10:00

ОВАКВА СИЛА НИЈЕ ВИЂЕНА ОД ОВРЕМЕНА ЈНА: Министар одбране најавио велику вежбу у октобру на Пештеру

Foto Ministarstvo odbrane

- Na velikoj vežbi u oktobru prikazaćemo nultu seriju PASARS-a kako pogađa ciljeve u vazduhu i „Pancir“ koji je svetski priznat sistem i koji je verovatno najbolji protivvazduhoplovni sistem na kratkom dometu, a koji je pokazao da može da gađa i po zemlji, tako da ne bi bilo pametno igrati se sa Vojskom Srbije - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u jutarnjem programu Televizije „Pink“ najavljujući predstojeću vežbu u prvoj polovini oktobra.

On je naglasio da je srpski narod miroljubiv i da nije za ratove.

- Nećemo nikoga da diramo, ali nemojte se igrati sa nama, nije to pametno - poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, velika vežba će biti održana na Pešteru.

- Sve što leti mora i da gađa. To je maksima i videćete prvi put sve helikoptere naoružane, sve migove naoružane, biće svi orlovi i galebovi naoružani, naš PVO će biti naoružan. Videćete jednu silu, jednu srpsku silu koju niste mogli da vidite od vremena JNA i baš smo ponosni na to - zaključio je ministar odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Polako

21.09.2020. 13:48

@Sashac - Ako ti je Ministar smesan, ne mogu da kazem da nije zalutao tu gde jeste, ali nije on bitan. Ako ti je smesna vojska Srbije onda si u veoma u zabludi i propustio si da shvatis znacaj cinjenice da je Srbija clanica Evroazije. Nisi ti svestan koliko je jaka vojska Srbije ali nije cilj da se bilo kome javno guraju prsti u oci. U situaciji u kojoj se Srbija nalazi stvari se moraju raditi vrlo pazljivo.

Miki Zg

21.09.2020. 21:05

U maju 1981. god. smo imali manevre JNA na Pešteru ( lično nisam sudjelovao-višak ) .Tada sam upoznao veliku mržnju ,nesnošnjivost poturica oko N.Pazara ,selo Rasno prema Srbima i naklonost prema Hrvatima ,SLO. ( vojni kamp 3 km od Sjenice ).Priroda na Pešteru nestvarna .