RUŽIĆ NA MINISTARSKOJ KONFERENCIJI ZAPADNOG BALKANA: Odgovorne vlade bolje odgovorile na krizu izazvanu koronom

J. Ž. S.

08. 09. 2020. u 17:09

ODGOVORNE i dobre odluke vlada u regionu, donete pre pandemije, bile su ključne da se minimalizuju posledice ove krize.

РУЖИЋ НА МИНИСТАРСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: Одговорне владе боље одговориле на кризу изазвану короном

Foto: Tanjug

Ovo je rekao Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, na današnjoj ministarskoj konferenciji Zapadnog Balkana, u organizaciji Regionalne škole za javnu upravu RESPA.

Kada je u pitanju Srbija, ministar je istakao da su reforma javne uprave, a posebno digitalizacija, visoko pozicionirani u prioritetima rada naše vlade.

- Koliko je važna digitalizacija i modernizacija uprave najbolje smo razumeli u vremenu krize kada smo većinu poslova obavljali onlajn - rekao je Ružić.

On je naveo da je u Srbiji uveden ePotpis, ePečat, eUsluga, kao i da su uspostavljeni različiti elektronski registri koja su osnovna baza da se dalje razvija eUprava i stvara još više usluga koje građani mogu da obave od kuće.

- Da nismo ostvarili ovakve rezultate u reformi javne uprave, posebno na polju digitalizacije, razvoja eUprave, otvorenih podataka, ne bi bilo moguće da odgovorimo tako brzo i adekvatno na krizu koja nas je sve zatekla - zaključio je ministar.

Srbija će od sledeće godine preuzeti predsedavanje RESPA i upravo će digitalizacija, zajedno sa unapređenjem kvaliteta usluga i boljim odgovorom uprave na krizu, biti prioritet u narednom periodu za razvoj regionalne saradnje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!