PRETI NAM JOŠ JEDNA "KORONA BOMBA": Evo šta bi uskoro moglo da dovede do novog talasa virusa

Novosti online

27. 08. 2020. u 09:54

ŠKOLARCI, studenti, povratnici iz inostranstva i ljubitelji noćnog života koji bi uskoro mogli da se presele u zatvorene prostore predstavljaju četiri "korona bombe" koje bi narednih meseci mogle da dovedu do novog talasa ili pika kovida-19.

ПРЕТИ НАМ ЈОШ ЈЕДНА КОРОНА БОМБА: Ево шта би ускоро могло да доведе до новог таласа вируса

D.Milovanović

Međutim, nekako iz prikrajka vreba još jedna, čija bi "eksplozija" mogla da dovede do novog razbuktavanja opasnog virusa, a na koju igrom slučaja mnogi nisu obratili toliku pažnju.

Reč je, naime, o - gradskom prevozu.

U Beogradu obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

Tokom letnjih meseci vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu, ali i drugim gradovima širom Srbije, uglavnom su bila poluprazna, ali kako se bliži 1. septembar i kako se ljudi vraćaju sa odmora sve su veće i gužve.

U prestonici će sa prvim septembarskim danima na snagu stupiti zimski red vožnje, sa par stotina vozila više, ali to bez dileme neće sprečiti stvaranje velikih gužvi, posebno na pojedinim linijama.

Držanje distance u autobusima, tramvajima i trolejbusima tada je nemoguća misija, pa dolazi do idealne situacije za širenje virusa, posebno ukoliko se nađe poveći broj neodgovornih koji ne nose maske.

Kako će 2. septembra početi i nova školska godina, a nedugo zatim će se i studenti vratiti na svoje dužnosti, jasno je da će u vozilima dolaziti do stvaranja velikih gužvi koje su tako uobičajene za Beograd, prenosi Blic.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...