BELGIJANCI STAVILI PARIZ U CRVENU ZONU: Raste broj novozaraženih u Francuskoj, slične mere uveli i Nemci

BELGIJA je stavila u sredu grad Pariz i okolinu u "crvenu zonu". To znači da vlasti ove zemlje ne preporučuju svojim građanima da putuju na ovu destinaciju. U suprotnom, moraće po povratku da izvrše test i podvrgnu se samoizolaciji.

БЕЛГИЈАНЦИ СТАВИЛИ ПАРИЗ У ЦРВЕНУ ЗОНУ: Расте број новозаражених у Француској, сличне мере увели и Немци

Foto: AP

Na ovoj listi već su bile tri francuske oblasti: Buš di Ron sa glavnim gradom Marseljom, Gvajana i Majot. Sada su, uz Pariz i pariski region, dodati još i departmani Sena Sen Deni, Val de Marn, Sart, Ero i Alp Maritim.

Poslednjih dana, broj novozaraženih u Francuskoj kreće se od 2.000 do 5.000 dnevno.

Pre Belgije, sličnu meru donela je i Nemačka. Zvanični Berlin je u "crvenu" zonu stavio Pariz i Marselj s okolinom. Ko ne bude poštovao ovu meru u Nemačkoj rizikuje čak 25.000 evra i 2 godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!