ZASTRAŠUJUĆA RADARSKA SLIKA: Na snazi crveni meteoalarm, stiže nam velika oluja iz Bosne (FOTO)

Novosti online

18. 08. 2020. u 15:45

ЗАСТРАШУЈУЋА РАДАРСКА СЛИКА: На снази црвени метеоаларм, стиже нам велика олуја из Босне (ФОТО)

Foto: Printscreen

NEVREME se polako, ali sigurno približava Srbiji iz pravca Bosne i Hercegovine, a radarske slike izgledaju prilično zabrinjavajuće!

- U naredna dva sata na području jugozapadne, južne i istočne Srbije mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Kasnije poslepodne i uveče očekuje se intenziviranje grmljavinskih procesa iznad većeg dela zemlje - stoji u poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Foto: Printscreen

U većem delu Srbije na snazi je crveni meteoalarm, narandžasti na zapadnim i istočnim obodima, a žuti na Kosovu i Metohiji.

- Posle 18.00 zapad Srbije, sever Šumadije i veći deo Vojvodine mogli bi zahvattiti jaki grmljavinski pljuskovi i lokalne nepogode sa gradom, velikom količinom kiše i prolazno olujnim vetrom - napisao je na svom Fejsbuk profilu profesor geografije i specijalista za meteo prognoze Marko Čubrilo.

Ovo je potvrdio i meteorolog Đorđe Đurić.

- U Srbiji će se u poslepodnevnim satima sresti dva oblačna sistema - jedan iz Bosne i drugi koji će se formirati iznad centralne Srbije - rekao je Đorđe Đurić.

RHMZ je izdao i upozorenje da na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlade i Peka, sutra može doći do lokalnog izlivanja.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)