KAČAVENDA IMA KORONA VIRUS: Vladika hospitalizovan i poručuje - Molim se za ozdravljenje svih obolelih

V. MITRIĆ

11. 08. 2020. u 11:46

PENZIONISANI episkop zvorničko -tuzlanski Vasilije(Kačavenda) je na lečenju u Opštoj bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini.

КАЧАВЕНДА ИМА КОРОНА ВИРУС: Владика хоспитализован и поручује - Молим се за оздрављење свих оболелих

Foto: B. Milošević

Ustanovljeno je da je „pozitivan“ na korona virus, a kako saznajemo od lekara u toj ustanovi, „ pod budnim okom je osoblja i u stabilnom je stanju“.

Vladika Vasilije je, u izjavi za „Novosti“, potvrio da je u bijeljinskoj bolnici, da nema govora da je kritično, kao i da nije prebačen nigde na dalje lečenje, ni na kakvu kliniku u Beograd“.

- U bijeljinskoj bolnici imam sve uslove, od smeštaja do lečenja i pažnje lekara i drugog osoblja i, Bogu hvala, oporavak ide željenim tokom, a uz molitve za sebe, molim se i za ozdravljenje svih obolelih ljudi - rekao nam je episkop Vasilije, koji je „zakoračio“ u 82 godinu života. - Čim sam osetio slabosti, odmah sam otišao kod lekara, kao odgovoran čovek, kako ne bih širio bolest na vernike sa kojima sam, mada penzionisan, svakodnevno u kontaktu i koji se, u ogromnom broju, interesuju za moje zdravstveno stanje.

Kačavenda kaže da ne spori da bi, možda, „nekima godilo da je u kritičnom stanju, da ga nema,“ali oni su u manjini“.

- I za takve se još više Bogu molim - poručuje vladika Vasilije, koji je nekoliko decenija bio jedan od najuticajnijih arhijereja SPC, koji je penzionisan na sopstveni zahtev, posle silnih optužbi od kojih, međutim, nije pretočena ni u optužnicu a kamoli presudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!