SRPSKI HRAMOVI ŽARIŠTA KORONE: Zaraženi sveštenici i njihove porodice, zatvorene crkve u Beču

Tanjug

19. 07. 2020. u 17:15

U BEČU smo registrovali novi korona virus klaster, a on se tiče Srpske pravoslavne crkve, saopštio je Krizni štav grada Beča.

СРПСКИ ХРАМОВИ ЖАРИШТА КОРОНЕ: Заражени свештеници и њихове породице, затворене цркве у Бечу

Foto: V.Danilov

Do sada je sedam osoba pozitivno testirano na korona virus, a reč je o četiri sveštenika i njihovim članovima porodice, navodi agencija APA.

Reč je o dve crkve - Saborni hram "Svetog Save", koji je proteklog vikenda objavio da je pod karantinom, jer je pola sveštenstva zaraženo, a drugo hram Rođenja presvete Bogorodice u 16. bečkom okrugu.

Krizni štab Beča saopštio je da su oba hrama zatvorena.

U toku je, kako je navedeno sistematsko testiranje osoba koje su imale kontakt sa zaraženima, među kojima su šteci i vernici.

Krizni štab ukazuje da je poznato da su osobe koje su aktivne u obe crkve imale međusobne kontakte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)