STUPAJU NA SNAGU ODMAH: U Novom Sadu donete 2 nove mere

Tanjug

17. 07. 2020. u 14:23

OD danas do 24. jula u Novom Sadu zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, kao i organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

СТУПАЈУ НА СНАГУ ОДМАХ: У Новом Саду донете 2 нове мере

Foto: Arhiva VN

Ovo su nove mere koje je doneo Gradski štab za vanredne situacije, a usled pogoršanja epidemiološke situacije u gradu. I dalje su na snazi mere koje su do sada važile.

-Ove dve mere donete su danas tokom zasedanja Štaba, a uvedene su preventivno kako bi se izbeglo uvođenje vanrednog stanja, koje bi veoma nepovoljno uticalo na privredu i ekonomiju grada- saopštio je Krizni štab.

Ponovo je na građane apelovano da nose maske, da drže odstojanje jedni od drugih i da sačuvaju sebe, tako što će štititi i druge.

Gradski štab za vanredne situacije biće u stalnom zasedanju, a i dalje će pratiti situaciju u gradu. U skladu sa tim će eventualno biti i pooštravane mere ukoliko se postojeće ne pokažu dovoljno efikasnim.

Donošenjem novih mera Gradski štab, kako navodi, pokušao je da spreči dalje razmere širenja epidemije.

Navode i da su prethodno aktivirali "skoro sve mere iz okvira svojih nadležnosti osim mere formalnog uvođenja vanredne situacije".

-Iz istog razloga apelujemo na građane da se pridržavaju prvenstveno mera lične zaštite, a zatim ostalih mera kojima jedino možemo da izbegnemo dalje širenje zaraze, a da istovremeno stvorimo uslove da se što pre vratimo svim stvarima koje čine život u našem gradu lepšim i kvalitetnijim-saopšteno je.

Na snazi su i dalje preventivne mere - obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum metar i po, zabranjeno je organizovano okupljanje više od 10 ljudi. Na snazi je i obaveza ugostitelja da se preusmere na otvoreni prostor, a onima koji nemaju baštu, kao i klubovima ograničeno je radno vreme od 6,00 do 21,00 čas. Oni koji imaju baštu u zatvorenom delu objekta mogu da rade do 21 čas, a u otvorenom do 23 časa.

Hipermarketi rade od šest do 21 čas.

Obavezno je korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance u parkovima, dečjim i rekreacionim igralištima, skejt parkovima, fitnes centrima, teretanama.

Gradski štab u saopštenju poručuje: "Novosadski je nositi masku, pokažimo svima!".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...