POSLE VESELjA - BOLNICA: Slavlje na vašaru u Jovanji stiglo na naplatu

Novosti online

sreda, 15. 07. 2020. u 19:33

ПОСЛЕ ВЕСЕЉА - БОЛНИЦА: Славље на вашару у Јовањи стигло на наплату

Opšta bolnica u Valjevu

SEDAM respiratora, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, isporučeno je valjevskoj bolnici, a paralelno sa respiratorima, lekarima u Valjevu sa simptomima Covid-19 počeli su da se javljaju i posetioci Ivanjdanskog vašara u Jovanji.

Sa sedam dopremljenih respiratora, bolnica u Valjevu sada raspolaže sa ukupno 15 kliničkih i četiri mobilna aparata za veštačku ventilaciju obolelih pacijenata.

Od 70 trenutno hospitalizovanih osoba, srećom, nijedna nije priključena na respirator.

Među njima su, pored potvrđenih pozitivnih na korona virus, i oni sa obostranim pneumonijama koji su najverovatnije zaraženi, ali se na njihove rezultate, uzete još 6. jula, još uvek čeka.

Njihova klinička slika, međutim, po svim parametrima ukazuje na to da su inficirani korona virusom.

22 SLUČAJA ZARAZE

Za poslednja 24 sata u Valjevu su potvrđena nova 22 slučaja zaraze, a među onima koji se sa simptomima Covid-19 javljaju lekarima, kako nam je potvrđeno iz više pouzdanih izvora, ima i osoba koje su potvrdile da su 7. jula posetile veliki vašar u selu Jovanja, gde se pod šatrama, veselilo nekoliko hiljada ljudi, tako da se veći priliv onih koji imaju simptome, a veselili su se u Jovanji (vašaru poznatijem kao "EXIT u Jovanji") može očekivati narednih dana.

Opšta bolnica u Valjevu, inače, nije Covid bolnica, ali su pojedina odeljenja određena za smeštaj pacijenata kod kojih je potvrđen ili se sumnja na ovu bolest.

Pored infektivnog odeljenja, te pulomologije i gastroenterologije, pacijenti su hospitalizovani i u zgradi gde su se nalazila dečje i odeljenje neurologije, koja su premeštena u Centar za rehabilatciju, odnosno, na odeljenje dečje hirurgije.

Po poslednjim podacima Stručno operativnog tima gradskog Štaba za vanredne situacije, 13 zdravstvenih radnika u Valjevu je pozitvno i to deset lekara i medicinskih sestara Opšte bolnice i dvoje zaposlenih u Domu zdravlja.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dare

16.07.2020. 02:14

Ljudi, sami smo krivi. Kakav bre vasar u ovo vreme, dal smo normalni. Krivimo i pljujemo ove lekare sto preporucuju mere, a mi sami skacemo sebi za vrat iduci na vasare, proslave i tako povecavamo rizik. Ne zna se ko je gluplji, ili drzavnici koji bisu sorecili taj vasar. Ili oni koji su otisli na vasar.