U Rudničko-takovskom kraju nema novoobolelih od korone

M. B.

06. 07. 2020. u 14:05

NEMA danas u Rudničko-takovskom kraju nijedne osobe, potvrđene pozitivno na kovid-19 – tvrdi vd. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu dr Aleksandar Čivović.

У Рудничко-таковском крају нема новооболелих од короне

Foto: Depositphotos

NEMA danas u Rudničko-takovskom kraju nijedne osobe, potvrđene pozitivno na kovid-19 – tvrdi vd. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu dr Aleksandar Čivović.


– Za još dva lica, koja su bila u 14-dnevnoj kućnoj izolaciji, kontrolni faringealni bris je negativan, što znači da je u ovom drugom špicu prvog talasa četvoro izlečeno. Jedno od tih četvoro izlečenih lica, još se nalazi u Kliničkom centru u Kragujevcu, zbog opšteg stanja koje zahteva dodatnu negu. Juče je u Kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano 40 osoba, uzorkovana krv njih deset, urađeno osam rentgenskih snimanja pluća, devet lica testirano je serološki, nije bilo uzorkovanja nazofaringealnih briseva. Iz Kovid ambulante dva lica su hospitalizovana, jedno u milanovačku Opštu bolnicu, drugo u KC Kragujevac, oba na osnovu kliničke slike – izjavio je dr Čivović.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, ostali  su izlečeni. U drugoj, nastaloj od polovine juna, 18 je novoobolelih, od kojih su: četiri izlečena, četiri su u Kliničkom centru u Kragujevcu, pet u milanovačkoj Opštoj bolnici, ostali, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna