VULIN: Policija jedina brana nasilju i siledžijama

Novosti online

01. 12. 2021. u 10:23

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, istakao je da se u subotu nisu odigrali nikakvi ekološki protesti, već klasičan primer obojenih revolucija koje smo viđali u Hong Kongu i Belorusiji, a čiji je osnov pravljenje nereda, maltretiranje građana i posebno, targetiranje policije i njihovih porodica.

ВУЛИН: Полиција једина брана насиљу и силеџијама

Foto: MUP

- Jedino nasilje koje je vršeno, vršeno je od strane Zelenovića i Čumetovih radnika. Policija ni prema kome nije primenila silu, policija nikog nije istukla.

Policija se maksimalno uzdržavala, što i sada radimo, meni stavljaju gluposti u usta kako sam rekao da će policija primeniti nasilje. To je potpuna glupost. Policija čini sve da do nasilja ne dođe, mi smo jedina brana nasilju. Mi kada stanemo u kordon kod Sava centra, oni nam viču kerovi, gađaju nas svim i svačim, govore nam sklonite se, a onda kada izazovu sukobe kao u Šapcu, viču gde je policija. Hoćete li vi policiju ili nećete policiju, da stojimo ili ne stojimo tu?

Ja sam upozorio na ovo, kada smo povukli zakon o policiji, već tada sam rekao da su nasilni protesti bili pripremani još tada i da uopšte nije važan povod- poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

- Napada se predsednik Vučić, predsednica Vlade i MUP, vrlo precizno, tačno znaju koje su to tačke otpora koje se ne mire sa Rokfelerom, koje neće da popuste. 

- Policija će striktno poštovati zakon, policija neće primenjivati silu ni prema kome, policija vodi računa da ne bude nasilja. Mi smo jedina brana nasilju i siledžijama - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju