DOKTOR BLAGOJEVIĆ: Na respiratorima nema revakcinisanih

Tanjug

12. 10. 2021. u 15:39

NA respiratorima u bolnicama nema revakcinisanih, a najviše hospitalizovanih koji su vakcinisani primilo je Sinofarm vakcinu, rekao je u Uranku K1 televizije dr Stevan Blagojević, direktor Instituta za opštu i fizičku hemiju. On je objasnio da se prema podacima u bolnicama na 100 pacijenata nalaze od tri do maksimalno deset vakcinisanih pacijenata.

ДОКТОР БЛАГОЈЕВИЋ: На респираторима нема ревакцинисаних

Foto: Printskrin Youtube/ K1 televizija

 - Želim da kažem da je to presek statističkih podataka na dan 29. septembar. Tog dana na bolničkom lečenju bilo je 95,04% nevakcinisanih pacijenata. Na respiratorima nije bilo revakcinisanih. Od 229 vakcinisanih pacijenata u bolnicama, njih 201 su dijabetičari ili osobe sa metaboličkim sindromom. Svi oni stariji su od 65 godina. Inače, osobe starije od 65 godina se i preventivno hospitalizuju. Među vakcinisanim hospitalizovanim pacijentima bilo je i onih na dijalizi i onkoloških pacijenata - rekao je dr Blagojević.


Najviše je hospitalizovanih nakon "Sinofarm“ vakcine, a nju je primio najveći broj ljudi u našoj zemlji.

- "Fajzer“ se pokazao najefikasnijim u tom smislu da ako oni koji su je primili dobiju koronu - imaju najmanje tešku kliničku sliku - kaže dr Stevan Blagojević. On je istakao da je najveći problem ove bolesti to što je nepredvidiva i ne zna se ko će kako na nju reagovati.


 - Dva čoveka sa istim simptomima imaju potpuno različit tok bolesti. Suština vakcine je da telo stvori antitela kako bi organizam prepoznao bolest. Virus je životinjski i organizam ga ne prepoznaje, pa u telu nastaje haos. Sva statistika govori u prilog tome da je najveća smrtnost među gojaznim osobama koje najčešće pate od dijabetesa ili metaboličkog sindroma - izjavio je direktor Instituta za opštu i fizičku hemiju i dodao da je problem i to što se ovaj virus veoma brzo širi. - Ako ste na slavi i jedna osoba je zaražena, sve osobe koje su prisutne su u kontaktu sa virusom - zaključio je Blagojević.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO :

PUŠTEN FILM IZ 1961. GODINE: Otvaranje Skupa Pokreta nesvrstanih u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest