RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Uslediće nagli preokret

Novosti online

24. 08. 2021. u 08:22

IZNAD većeg dela Srbije danas se očekuje promenljivo oblačno i osetno svežije vreme, na severu i zapadu mestimično s kišom, ponegde i s pljuskovima s grmljavinom, a na jugu i jugoistoku tokom čitavog dana pretežno sunčano i toplo

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Уследиће нагли преокрет

Foto: Tanjug/S.A.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša od 22 na severozapadu do 31 na istoku i jugoistoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu promenljivo oblačno i osetno svežije, povremeno s kišom i pljuskovima, uz mogućnost grmljavine.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Foto: RHMZ

Meteorološka najava

Naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje je zahvatilo zapadnu Srbiju, Srem, severni i srednji Banat tokom jutra premeštaće se ka Beogradu i jugu Banata, a zatim i području centralne Srbije.

Danas u većem delu zemlje osetno svežije.

Dnevna temperatura biće u padu za oko 10 stepeni u odnosu na jučerašnji dan i u većini mesta kretaće se od 22 do 25 °C, osim na jugu i jugoistoku gde će veći deo dana biti pretežno sunčano i toplo sa temperaturama od 28 do 31 °C.

Najniža temperatura oko 17, najviša oko 23 stepena.

Narednih dana i dalje promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom i osetno svežije, osim na jugoistoku i istoku, gde će doći do pada temperature, ali će se i dalje zadržati toplo vreme, samo na severu u četvrtak uglavnom suvo.

Foto: RHMZ

RHMZ upozorenje

Na Brzavi, Moravici, Ljigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovoljni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja.

Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a