DOKTOR TIODOROVIĆ UPOZORAVA: Mladić od 22 godine umro od korone - nije bio vakcinisan!

Novosti onlajn

18. 08. 2021. u 09:56

DR BRANISLAV Tiodorović prokomentarisao je za TV Prva trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji i porast broja zaraženih koronavirusom.

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ УПОЗОРАВА: Младић од 22 године умро од короне - није био вакцинисан!

Dr Branislav Tiodorović / Foto Tannjug

- Malo je poranilo, nije nas iznenadilo. Očigledno je da je tu mnogo više faktora dovelo do ovog porasta. Nesigurana je epidemiološka situacija, sa tendencijom da bude nepovoljna - kazao je Tiodorović i kazao da je manji porast hospitalizacije.

Međutim, ističe da je povećan broj umrlih.

- Prošle noći, mladić od 22 godine je preminuo i nije bio vakcinisan. Preko 92 odsto hospitalizovanih nisu vakcinisani. Nevakcinisani imaju veće šanse da obole sa težom kliničkom slikom, čak 20 odsto puta više... Zato smo počeli sa trećom dozom i sa njom ćemo pokušati da zaštitimo stanovništvo - navodi član Kriznog štaba.

On je naveo da se sednica Kriznog štaba očekuje svakog trenutka i istakao je da imaju jedinstvene stavove. Na pitanje u vezi novih mera, kaže da policijskog časa neće biti.

- Nismo u takvoj situaciji. Nema potrebe za to - kazao je on i naveo da se moraju primenjivati već donete mere koje se tiču nošenja maski, održavanja distance od 1,5 metar.

Beograd, Priboj i drugi gradovi su u boljoj situaciji, pošto je veći broj stanovnika vakcinisan. On je istakao da se zalaže za regularan početak školske godine, a ne da bude nastave na daljinu. Međutim, on ističe da to neće moći u svim mestima u Srbiji, jer se epidemiološka situacija razlikuje od mesta do mesta.

On je pohvalio organizaciju festivala i naveo da, ako posetioci imaju potvrdu o vakcinaciji i negativan PCR, ističe da onda mogu da se održavaju događaji.

- Pozivamo organizatore svadbi da što više obrate pažnju primenu mera - istakao je on, govoreći o slavljima i venčanjima.

- Ako mladi i mladoženja zamole da se prilikom čestitanja ne ljube, to pokazuje nivo svesti - naveo je Tiodorović i pozdravio je tu odluku.

Tiodovorić ističe da bi bilo dobro da se ljudi koji se vraćaju sa odmora iz Crne Gore, Hrvatske testiraju i objasnio je da će do kraja avgusta rasti broj zaraženih zbog turista koji se vraćaju u zemlju. Od septembra bi trebalo taj broj da se smanji, ali će onda, smatra Tiodorović početi školska godina.

- Bez vakcinacije nema rešenja ovog stanja - navodi on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)