"PLAŠIM SE KRAJA LETA" Vučić o korona virusu: Imamo dovoljno vakcina, ali ne i dovoljno imunizovanih

Novosti online

08. 07. 2021. u 14:12 >> 14:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji boravi u radnoj poseti Beogradu.

ПЛАШИМ СЕ КРАЈА ЛЕТА Вучић о корона вирусу: Имамо довољно вакцина, али не и довољно имунизованих

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Mi imamo dovoljno vakcina, ali nemamo dovoljno vakcinisanih - rekao je Vučić i napomenuo da mu je, na početku pandemiju, Orban posavetovao da medicinsku opremu nabavi u Kini.

- Sedeli smo Babiš, Orban, Pelegrini i ja i počela je priča oko kovida. Onda sam se ponovo video sa Orbanom, tada nismo imali medicinsku opremu, respiratore pre svega, Orban mi je tada rekao "idi u Kinu, to je jedini način da se spaseš, samo požuri". To smo i uradili, a dobili smo i tokom pandemije od Mađarske opremu. Da nije bilo Orbanovih saveta, koga smo tada slušali i Babiš i ja, ne bismo obezbedili smo sve što je potrebno - kaže Vučić.

- Od Mađarske smo dobili pomoć i to ne zaboravljamo. Brzo smo radili i obezbedili vakcine za sve ljude. Imamo ih i danas pa ćemo da pomažemo i afričke zemlje. Imam strah jer vidim kako se situacija polako razvija u drugim zemljama i plašim se kraja leta.

- Imamo mi bolnice, vakcine, opremu, ali plašim se za ekonomiju - kaže predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...