ORBAN I SIJARTO STIGLI U BEOGRAD: Dočekao ih ministar Selaković, danas sastanak sa Vučićem (FOTO)

Tanjug

08. 07. 2021. u 09:53

PREDSEDNIK Vlade Mađarske Viktora Orban i šef mađarske diplomatije Peter Sijarto stigli su Beograd, a na aerodromu Nikola Tesla dočekao ih je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ambasador Mađarske Atila Pinter.

ОРБАН И СИЈАРТО СТИГЛИ У БЕОГРАД: Дочекао их министар Селаковић, данас састанак са Вучићем (ФОТО)

Foto: Tanjug

Orban koji će se danas sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučić u Beograd je stigao sa sedmočlanom delegacijom u kojoj su pored šefa mađarske diplomatije, i ministri pravde i ministar zadužen za kancelariju premijera,a doleteli su hangarian er fors - erbas 319.

Nakon svečanog dočeka uz gardu, Orban i njegova delegacija uputili su se ka Andrićevom vencu, gde će prvo biti odžan tet a tet sastanak Vučića i Orbana, a nakon kojega će uslediti i plenarni sastanka delegacija dveju zemalja.

Ambasador Pinter je rekao za Tanjug da bi teme razgovora koje zavise od predsednika Vučića i premijera Orbana mogle da budu evrointegracije, pravosuđe, pandemija ....

Takođe, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike planirana je ceremonija uručenja Ordena srpske zastave prvog stepena mađarskom ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Peteru Sijartu.

Poseta Beogradu usledila je brzo nakon što je Orban predstavio svoj predlog reforme Evropske unije u sedam tačaka, navodeći da Srbija treba odmah da bude primljena u članstvo.

To će biti i prilika da mu predsednik Aleksandar Vučić, kako je rekao, zahvali na hrabrosti da Srbiju predstavi u pozitivnom smislu i naglasi da treba da uđemo u EU.

- Reč je o dobrom prijatelju Srbije, imamo odlične odnose i sa Mađarskom i Mađarima, u Vojvodini nijedan problem godinama nemamo, radimo na svemu zajednički i borimo se zajednicki - naveo je predsednik koji se sa Orbanom od maja do avgusta prošle godine sastao osam puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)