VELIKE KOLONE NA GRANICI: Srbi koji su iz Grčke krenuli kući na "Preševu" čekaju više od jednog sata (FOTO)

Novosti online

30. 06. 2021. u 19:15

KAKO javlja čitalac "Novosti", velike su gužve na ulazu u Srbiju iz Severne Makedonije na graničnom prelazu "Preševo".

ВЕЛИКЕ КОЛОНЕ НА ГРАНИЦИ: Срби који су из Грчке кренули кући на Прешеву чекају више од једног сата (ФОТО)

Foto: I.M.

Naime, na granici čekaju više od jednog sata, a ispred njih se nalazi još oko 15 vozila.

Na ulasku iz Grčke u Severnu Makedoniju prošli su značajno bolje, pa su se na granici zadržali svega nekoliko minuta.

Podsetimo, danas je najavljeno da od sutra Grčka otvara nekoliko graničnih prelaza koji će raditi 00-24, uključujući i Evzoni, koji je do sada radio svakog dana od sedam ujutru do jedanaest uveče po grčkom vremenu, odnosno od šest do deset časova ujutru po našem.

Kako piše na stranici Fejsbuk grupe, "Live from Greece", od sutra se u zemlju može ući preko deset graničnih prelaza, dok će se 2. jula, otvoriti i jedanaesti.

- Od sutra 1. jula 2021. granični prelazi Evzoni, Promahonas, Dojran, Niki, Kastanies, Kipoi, Nymfaia, Ormeneio, Kristalopigi, Kakavia, rade na 24h bazi! Od 2. jula i prelaz Eksohi - napisala je administratorka stranice Ivana Stojanović.

Kako se navodi, pravila ulaska u zemlju ostaju ista.

Dakle, osobe koje su vakcinisane dostavljaju potvrdu o primljene dve doze vakcine izdatu od zvaničnih državnih institucija, uz uslov da druga doza cepiva protiv korona virusa bude primljena minimum 14 dana pred polazak. Druga opcija je negativan PCR test ne stariji od 72 sata i treća, potvrda o preležanoj infekciji, stara između 2 i 9 meseci od datuma putovanja. Sada je na sve to dodata i mogućnost prelaska granice uz negativan antigenski test koji je tri puta jeftiniji od PCR testa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...