NISAM KRIV, IDEM U PENZIJU: Oglasio se Nenad Prokić o optužbama za uznemiravanje

D. B. M.

16. 06. 2021. u 15:05

U PITANjU je osvetnička kampanja. Uostalom, ja više i ne predajem na Fakultetu dramskih umetnosti, školska godina je zavrsena i posle leta zvanično odlazim u penziju. To sam najavio pre celog ovog slučaja.

НИСАМ КРИВ, ИДЕМ У ПЕНЗИЈУ: Огласио се Ненад Прокић о оптужбама за узнемиравање

FOTO: Printskrin

Ovako za "Novosti" profesor dramaturgije Nenad Prokić (1954) komentariše saopštenje Studentskog parlamenta FDU u kome se tvrdi da je naučno-nastavno veće ovog fakulteta ustanovilo da je on prekršio etički kodeks i pravila ponašanja. Naime, Etička komisija FDU reagovala je na pet prijava za seksualno uznemiravanje od strane Prokića koje se odnose na period od 1997. do 2020, ali je samo jedna mogla biti procesuirana jer se tiče aktuelne studentkinje.

Profesor za naš list, pak, kaže da je "reč o starim prijavama a ne novim kao što izgleda iz objavljenog teksta".
- Nastavno-umetničko veće je odlučilo da se ne primenjuju nikakve sankcije prema meni, dakle ni interna ni javna opomena - tvrdi. - Organizatori hajke su time nezadovoljni i instrumentalizuju studente, iznoseći optužbe iz prijava koje nisu procesuirane, pa prema tome ni meni predočene. Pritom ih koriste kao da su činjenice.

Prokić najavljuje da će njegovi advokati tražiti ko je potpisao pismo u ime Studentskog parlamenta, jer je on odgovorno lice.

- Dokaz da je hajka je to što je samo moje ime procurelo, a ne i drugih profesora -kaže Prokić. - Ovo je ponovljeni pokušaj da me diskredituju. Na FDU se pojavio feministički staljinizam. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri