VRATILA SE U RODNO MESTO DA LEČI SUGRAĐANE: U Ušću zadovoljni mladom lekarkom Jovanom

Goran ĆIROVIĆ

06. 02. 2022. u 13:20

IAKO je kao student sa visokim prosekom ocena imala priliku i pozive da se nakon završetka školovanja zaposli u nekoj od zdravstvenih ustanova u Beogradu, drugim većim gradovima širom Srbije, ili u inostranstvu za koje se mnoge njene kolege odlučuju, mlada doktorka Jovana Tomić izabrala je da karijeru započne u svom rodnom Ušću u Ibarskoj klisuri.

ВРАТИЛА СЕ У РОДНО МЕСТО ДА ЛЕЧИ СУГРАЂАНЕ: У Ушћу задовољни младом лекарком Јованом

Dr Tomić sa kolegama i šefom dr Dugalićem, Foto G. Šljivić

Odlučila se za povratak u rudarsku varošicu udaljenu pedeset kilometara od Kraljeva i za zaposlenje u ovdašnjoj Zdravstvenoj stanici kraljevačkog Doma zdravlja.

- Mnogo volim ovaj kraj, svoje rodno mesto, ovdašnje meštane, komšije, prijatelje, rođake i kada se ukazala prilika da se zaposlim u ušćanskoj ambulanti, uz podršku supruga i porodice nisam se mnogo dvoumila. Ovde je prelepa priroda, čist vazduh, idealna i potpuno zdrava sredina za odrastanje i vaspitavanje deteta - kaže dr Jovana Tomić.

Rad u ambulanti, dodaje, za nju predstavlja veliko zadovoljstvo i profesionalni izazov jer pokriva veliku, razuđenu teritoriju sa oko 6.000 stanovnika raštrkanih u ušćanskom, rudnjanskom i studeničkom kraju.

- Rad je svakako specifičan jer smo i od najbliže bolnice u Kraljevu udaljeni pedeset kilometara. Uz to, pokrivamo i veliku deonicu prometne Ibarske magistrale koja prolazi kroz klisuru. U obližnjim brdskom-planinskim predelima uglavnom su staračka domaćinstva do kojih je u zimskom periodu teško doći - priča dr Tomić.

- Imam veliku podršku šefa ambulante dr Dragoslava Dugalića, kao i dr Mirjane Krčevinac, direktorke Doma zdravlja Kraljevo. Za mene je ovaj posao dragoceno iskustvo koje će mi mnogo koristiti u nastavku karijere. Ujedno je i mogućnost da teorijsko znanje primenim u praksi, ali i prilika da pomognem ljudima sa kojima sam odrasla i njihovim porodicama.

Dr Jovana Tomić, Foto G. Šljivić

I meštani rudarske varošice Ušće u klisuri Ibra zadovoljni su što se u lokalnoj ambulanti zaposlila njihova sugrađanka.

- Doktorka Jovana je veoma strpljiva, uvek pažljivo sasluša šta nekoga tišti, na usluzi je pacijentima. Naše mesto je malo, nije mnogo bogato, ali ima privilegiju da se o zdravlju meštana staraju izvanredni stručnjaci i što je još važnije izuzetni ljudi - ne štede komplimente Ušćani.

STRUČNA I POUZDANA

- IAKO je praktično na početku karijere, dr Tomić nije bežala od izazova kao što je rad u zdravstvenoj ustanovi u ruralnom području. Svi su je odmah prihvatili i zavoleli, a ona je od samog početka pokazala da je veoma stručna, ozbiljna i pouzdana - kaže dr Dragoslav Dugalić, šef Zdravstvene stanice u Ušću.

- Ovdašnji meštani su dobili lekarku kakvu su samo mogli da požele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!