Posle afere na Štedimu kod Rožaja: Krivične prijave za zauzimanje zemljišta

Novosti Online / M. S.

utorak, 30. 06. 2020. u 15:41

После афере на Штедиму код Рожаја: Кривичне пријаве за заузимање земљишта

Foto Ski centar Hajla

Afera bespravne gradnje vikendica na planini Štedim nedaleko od Rožaja, kije su nezakonito gradili Albanci sa Kosmeta i Metohije uz zatvaranje očiju vlasti u Crnoj Gori, počinje da dobija pravni epilog
Afera bespravne gradnje vikendica na planini Štedim nedaleko od Rožaja, kije su nezakonito gradili Albanci sa Kosmeta i Metohije uz zatvaranje očiju vlasti u Crnoj Gori, počinje da dobija pravni epilog.


Policija iz Rožaja podnela je nadležnom tužilaštvu krivične ave protiv tri lica sa Kosmeta zbog protivpravnog zauzimanja zemljišta.


-Naime, policiji je prijavljeno da jedno lice vrši izgradnju objekta u mestu Štedim u Rožajama gde su policijski službenici izašli na lice mesta i identifikovali A.G. (48) sa Kosmeta kao izvršioca ovog dela, te je protiv njega podnijeta krivična prijava.


Podsećanja radi, u ovom mestu je u oktobru 2019. godine porušeno nekoliko vikendica koje su protivpravno građene, budući da je na tom mestu planom predviđena izgradnja turističkog centra, saopšteno je iz Uprave policije.


Pročitajte još: Rožaje “na udaru” Albanaca sa KiM: Nelegalno podižu katune na Štedimu


-Osim toga policijski službenici Odelenja bezbednosti Rožaje su podneli krivičnu prijavu protiv M.K. (70) i M.K. (35) koji su zatečeni u protivpravnoj izgradnji objekta u blizini graničnog prelaza Kula.


Sumnja se da su i ova dva lica izvršili krivično delo protivpravno zauzimanje zemljišta, kažu iz policije.