Portparol Ruske pravoslavne crkve: Mila čeka sudbina Porošenka

Novosti Online / V.K.

nedelja, 24. 05. 2020. u 13:28

Портпарол Руске православне цркве: Мила чека судбина Порошенка

Foto: Tanjug

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović krenuo je protiv sopstvenog naroda, ocenio je Portparol Ruske pravoslavne crkve mitropolit Volkonski Ilarion
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović krenuo je protiv sopstvenog naroda, ocenio je Portparol Ruske pravoslavne crkve mitropolit Volkonski Ilarion. On je nazvao progonom dešavanja oko pritvaranja mitropolita budimljansko-nikšićkog Joanikija.


-Predsednik Crne Gore Milo Đukanović krenuo je protiv sopstvenog naroda. To da je otvoreno protiv Crkve, pokušava da formira neku novu organizaciju, pokazuje da on ne razume, kao prvo, suštinu šta je Crkva, a pod dva, ne razume sopstveni narod. Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nije neka strana organizacija. To je crkva crnogorskog naroda. I ako gospodin Đukanović koji, koliko znam nije kršten i koji je ateista, pokušava da formira sopstvenu crkvu, predstavlja veliku grešku – rekao je mitropolit televiziji „Rusija 24“, odsećajući da je ovakvu grešku napravio i predsednik Ukrajine Petro Porošenko.


Pročitajte još: "Milo će završiti kao Porošenko": Ruska crkva uputila oštru poruku Đukanoviću


- On je pokušao da iskoristi nastalu situaciju i odigra na kartu Crkve kako bi sakupio poene u svojoj predizbornoj kampanji. Kao što znamo, ta avantura ga je dovela do sramotnog poraza na izborima.


Siguran sam da gospodina Đukanovića čeka ista žalosna sudbina, ako ne revidira svoj stav, ako ne prestane sa progonom kanonske crnogorske Pravoslavne crkve – crnogorske ne po imenu, već po tome što je ona crkva crnogorskog naroda – naglasio je Ilarion.- Kako bi Đukanović to razumeo potrebno je samo da pogleda na masu ljudi koji su izašli na ulice kako bi pokazali svoju solidarnost sa pritvorenim episkopom Joanikijem.

Komentari (2)

Prellee

24.05.2020. 13:39

To je dobar izlaz za njega, mada je on zaslužio sudbinu Čausekog. Dugo je vladao, vrijeme je da ode u prošlost i da više ne muti, da više ne talasa, da više ne prijeti narodu...

Гојко

24.05.2020. 16:08

Milo je doneo zastavu i himnu koja vredja vecinu gradjana Crne Gore te ih oni ne prihvataju i nikad nece.To je cinjenica koju nikakva policija,kazne i sila ne mogu promeniti.Trobojka Kralja Nikole, himna Onamo namo kad tad ce se vratiti,a izgleda-uskoro.Oni koji su sa Milom su vecinom agnostici.