BEOGRAD - Ekipe JKP "Gradska čistoća" počele su danas dezinfekciju međublokovskih površina u Beogradu.

Danas će biti završena dezinfekcija tih površina na Novom Beogradu i u Zemunu, sutra se prelazi na Savski venac, Stari grad i Vračar, a kako je rečeno, cilj je da se u narednih pet do sedam dana dezinfikuju međublokovski prostori na teritoriji svih deset centralnih gradskih opština.

"Na terenu je 16 pikap vozila, koji se inače koriste za zaprašivanje komaraca. Sada se umesto sredstva koje služi za tu namenu, koristi persirćetna kiselina na bazi aktivnog kiseonika, što je i preporuka Svetske zdravstvene organizacije", pojasnio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Istakao je da to sredstvo nije opasno ni po zdravlje ljudi niti životinja i zamolio građane da pomere svoje automobile sa unutarblokovskih saobraćajnica kako bi pikap vozila mogla da prođu i izvrše dezinfekciju.

Vesić je rekao da je ovo još jedna mera Grada Beograda kako bi se zaštitili životi i zdravlje građana i zahvalio "Gradskoj čistoći" što je u kratkom roku uspela da preuredi pikapove kako bi se koristili za ovu vrstu dezinfekcije.


Vesić je istakao da će biti dezinfikovane sve međublokovske površine i podsetio da "Gradska čistoća" već čisti ulice hlorom, stajališta, kao i prilaze zdravstvenihm ustanovama.

"Na taj način dajemo dodatni doprinos kako bi se borba sa korona virusom uspešno završila", rekao je Vesić.

Direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić je rekao da će danas biti završena dezinfekcija međublokovrskih površina na Novom Beogradu i u Zemunu.

"Sutra ćemo raditi Savski venac, Stari grad i Vračar, a cilj nam je da narednih od pet do sedam dana završimo dezinfekciju svih međublokovskih prostora na teritoriji deset gradskih opština na kojima obavljamo našu delatnost", rekao je Popadić.

Dodao je da će dezinfekciju vršiti sve dok bude bilo potrebe za tim.