U Beogradu brzo očišćen prolećni sneg

M. STANOJKOVIĆ

25. 03. 2020. u 00:50

У Београду брзо очишћен пролећни снег

Foto P. Milošević

Zbog malog broja vozila na ulicama i angažovanjem putara, mećava nije napravila kolaps
SNEG koji je zabeleo prestonicu čini se da prvi put nije napravio kolaps u gradu, jer nema redovnog gradskog prevoza i mnogi sugrađani ne idu na posao.

Veliki broj radnika na terenu, njih 900, ali i mali broj automobila na ulicama i samo koridorske linije GSP zbog vanrednog stanja, doprineli su manjim gužvama. Kako je i bilo najavljeno, najpre su očišćene trase kojima prolaze vozila javnog prevoza koja prevoze zaposlene sa radnom obavezom.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Grad je u trećem stepenu pripravnosti, a zaposleni u gradskim službama rade po 12 sati, a zbog vanrednog stanja promenio se prioritet čišćenja ulica u odnosu na ono što je važilo uobičajeno.

- Osim radnika "Beograd puta", angažovani su i radnici "Gradske čistoće" i "Zelenila" - rekao je Vesić. - Komunalne službe su potpuno spremne za ovaj talas. Na snazi je zabrana rada gradskog prevoza, tako da su prvi prioritet 32 koridorske linije koje imamo, a prevoz od 5.30 i od 17.30 do 20 sati i 17 linija u prigradskim opštinama. Potom se čiste ostale ulice koje su nekada bile u prvom prioritetu, a sada ne spadaju u koridorske.

Komunalne službe čistile su ulice, trotoare, autobuska stajališta i prilaze domovima zdravlja.

Zimske službe "Beograd puta" na ulice su izašle sa 70 velikih kamiona, 22 manja vozila, 15 mašina i 124 ljudi po smeni. - Spremni smo i naše ekipe rade u skladu sa dozvolama za kretanje - rekao nam je Željko Marović, rukovodilac zimske službe. - Na snazi je treći stepen angažovanja i prvo će biti prohodne koridorske linije.


SLETEO S PUTA

ZBOG klizavog kolovoza, kako nam je potvrđeno u dispečerskom centru GSP, jedan autobus sleteo je s puta u Ulici Ljubice Luković na Zvezdari. Na sreću, bio je bez putnika, a vozač je ostao nepovređen.Kamioni "Beograd puta" krstarili su ulicama Foto I. MarinkovićPratite nas i putem iOS i android aplikacije