BEZ prethodne najave ili kakvog obaveštenja, poslednja, odnosno polazna stanica linije 43 vraćena je na Trg republike. Na radost žitelja Koteža, sada ponovo vozi do centra grada umesto Pančevačkog mosta. I dok su Kotežani uspeli da izdejstvuju povratak autobusa na staru trasu, Borčancima koji koriste liniju 96, to nije pošlo za rukom. Autobus na ovoj liniji i dalje okreće ispod "pančevca".


Na sajtu Sekretarijata za javni prevoz ni u sredu, ali ni u četvrtak nije bilo informacija da linija 43 ponovo saobraća do Trga republike. Za tu novost, sugrađani su mogli da saznaju prvo od vozača, a onda od komšija. Drugi su shvatili da je trasa produžena kada autobus posle stajališta "Centar za kulturu Vlada Divljan" nastavio pravo, Bulevarom despota Stefana.


- Hvala bogu pa su nam vratili liniju na staro - priča Jasmina J. iz Koteža. - To nam je bila jedina veza sa centrom i sada ne moramo da presedamo na stanici pre "pančevca". Ne znam ni zašto su je skratili posle rekonstrukcije Trga republike.


PROČITAJTE JOŠ: Vozač GSP poprskan biber sprejom u Zemunu


Da se linija 43 vrati na staru trasu, najviše se borilo Udruženje građana Kotež, čiji predstavnici su nekoliko puta kontaktirali sa predsednikom opštine Palilule Aleksandrom Jovičićem. On im je i tada obećao da će linija biti vraćena.


Linija 96 i dalje ostaje na svojoj trasi, a sugrađanima iz Borče na raspolaganju do centra ostaje sada samo 95. Naznaka da će i ovi autobusi biti vraćeni na Trg, nema.


"GEPARD" NA LINIJI 56


Linije 52, 53, 56 i dalje saobraćaju skraćeno do okretnice Admirala Geprata umesto do Zelenog venca. Ipak, kako stoji na obaveštenju linije 56, ona vozi od "Petlovog brda do Admirala Geparda". Neznanje onih koji rade u GSP i pišu obaveštenja, ismejali su korisnici društvenih mreža napisavši da neki autobusi voze do "Kneza Leparda".