BEOGRAD - Udruženja Šansa za roditeljstvo 12. i 13. oktobra u Beogradu organizuje drugi Međunarodni festival potpomognute oplodnje pod sloganom "Mislite o tome".


Organizovano je 10 stručnih panel diskusija na kojima će učestvovati više od 50 stručnjaka iz Srbije i Evrope kako bi pomogli parovima iz Srbije da razjasne nejasnoće i odgovore na pitanja koja ih muče vezano za vantelesnu oplodnju.


Oni će održati i besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju.


Parovi će moći da se konsultuju sa ginekolozima, embriolozima, endokrinolozima, urolozima, hematolozima, psiholozima.


Biće organizovana i laboratorija uživo gde će prisutni moći da zavire u svet laboratorije i stvaranja novog života.


PROČITAJTE JOŠ: Četvrta šansa za potomstvo za 100 parova"Veoma sam ponosna što je rad Udruženja za samo tri godine od osnivanja doprineo pozitivnim promenama, kako u rušenju predrasuda i ohrabrivanju parova, tako i prisutnosti teme kod donosioca odluka", kaže Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo, navodi se u saopštenju.


Na samom festivalu biće prikazan i film o neplodnosti "Putovanje do bebe" na kome je udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu, a koji je premijerno prikazan u martu na Konferenciji Evropa u Srbiji – IVF, a svi posetioci će moći da učestvuju i u stvaranju novog "Zida nade".