PREDSTAVNIK investitora objekta koji bi trebalo da se izgradi na parceli iza zgrade 160 u Požeškoj, na uglu sa Valjevskom ulicom na Banovom brdu, pokušao je u sredu navodno da uđe na plac koji je posle seče stabala i ogradio, ali su ga komšije u tome sprečile.

Policijska ekipa koja je izašla na teren predložila je da se investitor pojavi lično i održi sastanak sa komšijama iz broja 160, kako bi zajedno našli kompromisno rešenje.

Prema rečima žitelja ovog dela Banovog brda, oni ne nameravaju da odustanu od dežuranja dok se situacija ne razreši, pošto ne veruju da investitor ima svu potrebnu dokumentaciju i odlučni su u tome da spreče nastavak izgradnje.

Pročitajte još - Seča stabala u Požeškoj: Uzalud se bune, zida privatnik (VIDEO)

Žitelji višespratnice u Požeškoj ulici 160 od prošlog četvrtka neprekidno dežuraju ispred svoje zgrade, kako bi sprečili početak izgradnje objekta koji bi trebalo da nikne tik uz njihovu zgradu.

- Strahujemo da nam se zgrada ne uruši, pošto je stara više od 50 godina, i temelji su popucali. Zemljište nije pogodno za gradnju. Investitor je rekao da će postaviti 60 kočeva kako bi osigurao izgradnju nove višespratnice, ali nama niko ne garantuje da naša zgrada neće stradati.

Kako su "Novosti" već pisale, sporna parcela koja se nalazi iza zgrade u Požeškoj ulici, i koja je doskoro bila tretirana kao javna površina, u međuvremenu je postala privatno vlasništvo. Sada je predviđena za izgradnju objekta koji će imati prizemlje, sprat i potkrovlje.

U četvrtak ujutru žitelje ovog dela Čukarice probudio je zvuk motornih testera, kada je posečeno između 15 i 20 zdravih stabala, a sporna parcela je ograđena. Kada su ljudi istrčali iz svojih stanova, kako bi sprečili dalju seču drveća, stigla je i policija da ne bi došlo do incidenta.


UREDNI PAPIRI?

PREDSEDNIK Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić izjavio je ranije za "Novosti" da investitor poseduje sve neophodne dozvole, te i da je podneo zahtev za seču drveća. On je naveo da je investitor preduzeće "Niva bilding", i da ima građevinsku dozvolu.