Kneza Miloša sa šest traka i mega podzemnom garažom!

M. T. KOVAČEVIĆ

26. 12. 2015. u 19:37

U planu rekonstrukcija saobraćajnice po uzoru na Barselonu i Madrid. Početak radova 2017. godine, podzemni objekat od Nemanjine sve do Višegradske

Кнеза Милоша са шест трака и мега подземном гаражом!

Budući izgled Ulice kneza Miloša

POSLE Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, čelnici grada nameravaju da rekonstruišu i jednu od najprometnijih saobraćajnica u

gradu - Ulicu kneza Miloša.

Prestonička saobraćajna "žila kucavica" trebalo bi da dobije i šestu traku, po sredini ulice nalazilo bi se ostrvo

sa cvećem, a grad Beograd i "Parking servis" imaju ambiciozan plan da

naprave i ogromno podzemno parkiralište koje bi se protezalo od Nemanjine ulice sve do Višegradske.

- Španci i Katalonci u urbanim jezgrima imali su velikih saobraćajnih problema. Izgradnjom garaža ispod kolovoznih traka rešili su nedostatak mesta za automobile - za "Novosti" priča gradski menadžer Goran Vesić, koji je, uz direktora "Parking servisa" Andriju Čupkovića, na ovu ideju došao prilikom obilaska Barselone i Madrida.

Buduća garaža u Kneza Miloša imaće jedan podzemni nivo koji će se protezati duž većeg dela ulice.

- Ukupan kapacitet garaže biće 427 parking-

-mesta, od čega 20 za vozila osoba sa invaliditetom - kaže Andrija Čupković. - Planirana površina je 12.100 metara kvadratnih, a predviđena su po dva ulaza i izlaza.

Prema Čupkovićevim rečima, "Parking servis" očekuje da će građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Kneza Miloša, odnosno izgradnju garaže, dobiti u julu 2016. godine.

- Realno je da će radovi početi 2017. Rok za njihovo izvođenje biće godinu dana. Projekat radi "Parking servis", ali čim se dobije dozvola, grad Beograd će finansirati i izvoditi radove - zaključuje Čupković.


SPAS ZA STANARE

I ŽITELJI Kneza Miloša godinama muku muče s parkiranjem jer nemaju obeležena mesta, pa se i njihovi automobili vode kao da su nepropisno parkirani. Prema Čupkovićevim rečima, kada se izgradi garaža, oni će moći da zakupe parking-mesta.

NEIZBEŽNE GUŽVE

KADA dođu na red , radovi u Ulici kneza Miloša, bez ikakve sumnje, dovešće do tektonskih poremećaja u saobraćaju, tim pre što je najavljena i skora gradnja tržnog i poslovnog centra na prostoru bivše zgrade MUP-a.


ULICA DUGAČKA 1.600 METARA

ULICA kneza Miloša pruža se od Mostarske petlje do Doma Narodne skupštine, jednim delom pripada Savskom vencu, a drugim Vračaru, duga je 1.600 i široka 28 metara. Prema dostupnim podacima, izgrađena je pre 19. veka, sadašnji naziv dobila je 1858, a prethodno se zvala Topčiderski drum.

PARKIRANO PO 270 VOZILA

ULICA kneza Miloša jedna je od malobrojnih ulica u širem centru Beograda koja nije zonirana, pa su zato tokom celog dana trotoari prenatrpani automobilima. Prema procenama nadležnih, skoro u svakom trenutku na ovom bulevaru je nepropisno parkirano 270 vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

bager

26.12.2015. 19:50

Odmah da vam dam besplatni savet,,,napravite najmanje 2 nivoa,mada je pametnije napraviti 3 nivoa,,evo i zasto ,,ponuditi pola prvog nivoa ili ceo ,stanarima ulice da kupe parking plac ,,druga polovina ide na godisnji ugovor o iznajmljivanju placa,ili pak 6 -to mesecni ugovor,,tako da prvi nivo moze da ima poseban pristup na daljinski ,,ostali nivoi su namenjeni dnevnom parkiranju naravno 24/24 h,,uskladiti i cene po satu parkiranja u zavisnosti od vremenske zone

ZalivSajt

26.12.2015. 19:53

Kratkovidi su ti sto planiraju...neka se ugledaju na Kinu, na Sangaj recimo, neka sagrade i ispod i iznad...neka se to planira na vreme a ne da opet za 20-30god planiraju...treba da raspisu konkurse i da ne zure...

Nikolae

26.12.2015. 20:32

Što da ne! Postoje dva rešenja, da se poseče sve drveće, ili ga suze trake na otprilike 1,6 metara, pa ko prodje, prodje...Ali da sačekamo pre toga Slaviju i Bulevar oslobodjenja. Trebalo bi da budu završeni do 2035.

MOST na UŠĆU

26.12.2015. 22:23

Da bi se izbegle gužve u centru grada i Kneza Miloša, najbolje rešenje je napraviti MOST na UŠĆU !!!. Sada svi sa Novog Beograda (čak i Zemunci) idu Knezom Miloša prema Tašmajdanu, Paliluli, Pančevačkom mostu, Karaburmi, Višnjici,...

Uros Markovic

08.01.2016. 14:28

@MOST na UŠĆU - Zato što je ta trasa duža skoro 12 km od trase koja vodi preko centra

Radojko

27.12.2015. 00:33

Dobro je da ce narod i zaboraviti 2017 sta ste napisali ,kada bi otvorili novine 2012 te ili 2013 sta je tu tek naobecavano za ovu godinu pa nikom nista.Novine smo ionako bacili

Koncept

27.12.2015. 11:57

besomučnog i beskonačnog građenja saobraćajnica je u Americi i Evropi napušten još sedamdesetih godina, s obzirom da nije donosio rezultate, nego je privlačio sve više automobila. Beogradu treba metro.

Ђура Змај

27.12.2015. 20:46

Колико кошта та инвестиција за за 427 паркинг места, и какав ће ХАОС изазвати у саобраћају током изградње?! Гаража "Масарикова" има 460 места - Зар град нема локацију за овакву гаражу, уместо овакве идеје.?! Е, моји градски менаџери.?!

Шумадинац

08.01.2016. 03:48

Свашта ће још у Београду морати тектонски да се промени, и мегаломански да се плати, како би могао да се реализује ''Београд на води''.То је прави разлог, а не 427. паркинг места која могу да се направе у једној надземној гаражи унутар било којег блока уз Кнеза Милоша.Тек ће паре да иду у бунар када се буду пробијали нови тунели, правиле мега трафостанице, колектори, топлификације, нови Макиш итд итд... И то све од државних пара, а за приватног инвеститора!