POVRATAK LIGE ŠAMPIONA: Holand nišani Zvezdu

TIP redakcija

18. 09. 2023. u 14:00

OVOG utorka i srede odigraće se mečevi prvog kola najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

ПОВРАТАК ЛИГЕ ШАМПИОНА: Холанд нишани Звезду

Tanjug/AP

Ligo šampiona lepo je videti te opet. U utorak i sredu biće označen povratak najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, gde 32 tima sanja o velikom finalu, 1. juna naredne godine na velelepnom „Vembliju“ u Londonu. „Ušati“ pehar nalazi se u vitrinama Mančester sitija, prvi put u klupskoj istoriji kluba, a ako je verovati bukmejkerima, „građani“ se nalaze u prvom redu da trofej odbrane. Zanimljivo, svetske kladionice kao prvog izazivača svetloplavima vide Bajern iz Minhena, pa Real Madrid, dok iz prikrajka vrebaju Arenal, Barselona, PSŽ, Mančester junajted, Njukasl…

Strašna mašina Pepa Gvardiole, predvođena Norvežaninom Erlingom Holandom, uteruje strah u kosti već od starta sezone, a sigurno će želeti da na najbolji mogući način započnu i ovu u elitnom takmičenju. Zato, predstavnik Srbije ove sezone u Ligi šampiona Crvena zvezda ima najteži moguć zadatak na gostovanju na „Etihadu“ u utorak (21.00), u prvom međusobnom susretu ikada.

Crveno-beli takođe gaje velike ambicije u grupi u kojoj se nalaze još i Lajpcig i Jang Bojs, a to će biti dva takmaca protiv kojih će puleni Baraka Bahara tražiti bodove za prezimljavanje u Evropi, najmanje trećim mestom u grupi koje vodi u eliminacionu fazu Lige Evrope. Naš nacionalni šampion nije sa najmanjim šansama za pehar, makar po kvotama, pošto se slabije rangiraju Kopenhagen i Jang Bojs (1001.00), dok je su Zvezdine šanse u rangu sa Šahtjorom i Antverpenom (501.00).

Što se ostalih grupa tiče, deluje da kuglice nisu bile nemilosrdne kao nekih ranijih sezona, tako da su rivali uglavnom ravnomerno raspoređeni. Ipak, deluje da bi najviše varnica trebalo da bude u grupi gde se nalaze PSŽ, Borusija Dortmund, Milan i Njukasl. Uvodno kolo donosi superderbi između dva bivša prvaka Evrope, Bajerna i Mančester junajteda. Osim reprize finala 1998, biće ovo prvi susret dve ekipe u Ligi šampiona još od 2014. godine. Ujedno, pobednik ovog susreta već na startu će se naći u pol-poziciji da zauzme prvo mesto u grupi, pored Kopehagena i Galatasaraja, samim tim i da dobije lakšeg rivala u osmini finala.

KVOTE POBEDNICI

Mančester siti 3.00

Bajern 6.50

Real M. 9.00

Arsenal 11.00

Barselona 15.00

C. zvezda 501

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)