POBEDITI “ŽMUREĆKI”: Košarkaši nastavljaju kvalifikacije za SP dvomečom protiv Slovaka

G. K.

25. 02. 2022. u 14:16

CELA nacija biće reprezentacija u petak (20.30) i ponedeljak, kada košarkaši Srbije igraju dvomeč sa Slovačkom u kvalifikacijama za Mundobasket 2023.

ПОБЕДИТИ “ЖМУРЕЋКИ”: Кошаркаши настављају квалификације за СП двомечом против Словака

FOTO: FIBA

 Prvi susret odigraće u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”, dok će zatim gostovati u Ljevicama (18.00) i tako pokušati da dopišu dva bitna trijumfa, pred nastavak puta ka planetarnoj smotri.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Iako je selektor Svetsilav Pešić pred ovaj izazov ponovo imao poteškoća sa sastavljanjem tima zbog izostanaka evroligaških i NBA reprezentativaca, kao i nekolicine povređenih, uloga apsolutnog favorita pripada “orlovima”, što kvota u kladionicama ilustrativno i prikazuje (1.02!).

Slovaci spadaju u poslednju grupu košarkaških nacija Evrope, u prva dva kola su zabeležili glatke poraze od Belgije (83:57) i Letonije (82:74), dok su se sa našim timom jediini put sastali pre deset godina u kvalifikacijama za EP 2013. i u oba navrata veoma lako izgubili (87:62, 93:71).

Srbija je dosada ostvarila tesnu pobedu nad Letonijom u Beogradu sa 101:100, dok je izgubila na gostovanju Belgiji (73:69), a naredni kvalifikacioni “prozor” imaće krajem juna.

RASPORED

Srbija – Slovačka (petak, 20.30)

Slovačka – Srbija (ponedeljak, 18.00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024