DONČIĆ PREDVODIO SVOJ TIM DO BITNE POBEDE: Dalas je u velikom stilu otvorio finale!

M.M.

24. 05. 2024. u 08:28

KOŠARKAŠI Minesote će u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije ugostiti Dalas.

ДОНЧИЋ ПРЕДВОДИО СВОЈ ТИМ ДО БИТНЕ ПОБЕДЕ: Далас је у великом стилу отворио финале!

Foto: Tanjug/AP photo

Maveriksi su na samom startu finalne serije odradili dobar posao, slavili su na gostujućem terenu rezultatom 105:108 i tako poveli sa 1-0 u seriji.

Brejk na početku im je dodano ulio samopouzdanje i sada će daleko opušteniji ući u drugi meč.

Ekipu je do trijumfa predvodio Luka Dončić koji je za 40 minuta provedenih na parketu imao 33 poena, 6 skokova i 8 asistencija. Kajri Irving je takođe imao svoje veče, bivši igrač Bruklina je postigao 30 poena, dok je Pi-Džej Vašington dodao 13.

Na drugoj strani Entoni Edvards nije prikazao ono što se od njega očekuje, zvezda Timbervulvsa je ubacila 19 poena. Najefikasniji u poraženom taboru bio je Džejden Denijels koji je brojao do 24. Karl-Entoni Tauns se zaustavio na 16.

Minesota važi za ekipu koja ima izuzetno čvrstu odbranu, ali momci iz Teksasa su pronašli rešenje.

Luka je dirigovao na parketu, dok je Kajri odigrao izuzetno zrelo i nije forsirao.

Dalas ima još uvek prostora za napredak, Vašington nije imao svoje veče, a svima je jasno da je u pitanju igrač koji može "eksplodirati" i ubaciti nekoliko trojki u kratkom vremenskom periodu.

Edvards mora da podigne nivo igre ukoliko želi da uvede svoj klub u veliko finale.

Izbranici Krisa Finča su i u seriji sa Nagetsima doživeli veliki pad, ali na kraju su pobedom u Koloradu obezbedili plasman u finale. Navijači su svesni da su njihovi ljubimci u stanju da odigraju dobro i na gostujućem parketu.

Dončić je igrao neverovatno u regularnom delu, a visok nivo je zadržao i u plej-ofu. Nekadašnji igrač Real Madrida ima prosek od 27,7 poena i 9 asistencija.

Finč će pokušati u nastavku serije još više da "zategne" odbranu, ali i sam je svestan da današnji rival ima neverovatan napadački potencijal. Strašna bekovska linija Dalasa dovodi do toga da se protivnik mora konstantno prilagođavati.

Klub iz Teksasa je u dosadašnjem delu doigravanja eliminisao Los Anđeles kliperse i Oklahomu, dok su Timbervulvsi pre Denvera bili bolji od Finiksa.

Naredna utakmica će se igrati za dva dana, a puleni Džejsona Kida će rasterećeno ući u ovaj meč.

Naša procena je da će domaćin poravnati rezultat.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)