KATALONCI I "KRALJEVI" PO ČETVRTI PUT: Madriđani žele da nastave pobednički niz!

M.M.

03. 01. 2024. u 09:49

REAL Madrid će u 18. kolu Evrolige gostovati Barseloni.

КАТАЛОНЦИ И КРАЉЕВИ ПО ЧЕТВРТИ ПУТ: Мадриђани желе да наставе победнички низ!

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Prvi ovosezonski "El klasiko" gledali smo u septembru mesecu a "kraljevi" su ostvarili rutinsku pobedu. Naredna dva derbija su takođe pripala Madriđanima.

Aktuelni šampion ove sezone igra neverovatnu košarku i zasluženo zauzima prvu poziciju u Evroligi. U dosadašnjem delu takmičenja Real Madrid je upisao 16 pobeda i samo 1 poraz.

Iako je u poslednje vreme bilo i problema sa povredama, to ih nije sprečilo da sruše svakog protivnika. Motor ekipe je Fakundo Kampaco koji je igru podigao na najviši mogući nivo. Argentinac prosečno beleži 11,6 poena i 7 asistencija.

Prvi strelac tima je Mario Hezonja koji je konačno dobio ulogu kakvu zaslužuje, Hrvatski internacionalac ima 12 poena u proseku. Džanan Musa je takođe jedna od bitijih figura, a videli smo i "buđenje" Edija Tavaresa koji je nešto sporije ušao u sezonu. Prijatno iznenađenje je i Vensan Poaje koji je izrastao u jednog od najboljih centara u Evropi.

Sa druge strane Katalonci su trenutno trećeplasirani sa skorom 11-6, međutim, njihova igra nije na vrhunskom nivou. Prošle nedelje izabranici Rodžera Grimaua su doživeli debakl u "Kneževini". Poraženi su od Monaka rezultatom 91:71.

Prvi strelac šampiona Španije je Nikolas Laprovitola koji u proseku ubacuje 14,2 poena, dok su iza njega Jan Veseli i Vili Ernangomez sa 11,6, odnosno 10,9. Nikola Kalinić je imao nekoliko zaista dobrih partija ove sezone a najbolju je prikazao u 14. kolu protiv Milana kada je imao 17 pogodaka.

U prethodnom derbiju smo videli čvrstu igru i mali broj poena ali verujemo da će danas igra biti dosta brža i otvorenija ali i pored toga naša procena je da će Madriđani nastaviti pobednički niz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H2 2,5 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!