NOLE JE NAMIRISAO STRAH I IDE PO OSMI VIMBLDONSKI TROFEJ: Karlitos je poslednja žrtva!

Marko Milosavljević

16. 07. 2023. u 11:27 >> 11:27

DANAS od 15 časova na Centralnom terenu Novak Đoković će odigrati svoje deveto vimbldonsko finale a protivnik će mu biti Karlos Alkaraz.

НОЛЕ ЈЕ НАМИРИСАО СТРАХ И ИДЕ ПО ОСМИ ВИМБЛДОНСКИ ТРОФЕЈ: Карлитос је последња жртва!

FOTO: Tanjug/AP

Ako neko ne dozvoljava da se teniska tradicija ugasi onda su to svakako Englezi, svi se moraju pridržavati njihovih pravila i upravo zbog toga Vimbldon ima posebno mesto pod teniskim nebom.

Bela oprema, jagode sa šlagom, šampanjac i ostale stvari deo su tradicije, pa čak i taj policijski čas koji je od kada je uveden prekršen samo 2012. godine kada je ljubimac publike Endi Mari morao da „završi“ Markosa Bagdatisa.

Dok jastreb svakog jutra rasteruje golubove sa kompleksa ljudi iz organizacije šišaju travu koja mora biti striktno osam milimetara. Kada ptica pod imenom Rufus kao i uvek uspešno obavi svoj zadatak otvaraju se kapije a Henmanovo brdo počinje polako da se puni.

Prvi među jednakima, tako ovaj turnir možemo slobodno nazvati. Iako svi grend slemovi donose isti broj bodova, kada igrači stignu u London svi "reflektori" su upereni u zelene terene.

Manji tereni imaju posebno mesto u srcima iskrenih ljubitelja tenisa, tu se takođe stvarala istorija koja će biti upisana zlatnim slovima, kao što je recimo trodnevni meč sa terena broj 18 iz 2010. godine kada su Džon Izner i Nikolas Mau odigrali 183 gema. O terenu broj 2 ne treba puno trošiti reči jer sam nadimak terena govori za sebe - "groblje šampiona".

Glavna predstava je rezervisana dva dana nakon što 126. teniser iz žreba spakuje kofere. Tada glavni stadion postaje centar zbivanja a akteri su dvojica najuspešnijih iz prethodne dve nedelje.

20 000 navijača tog dana bodri svoje ljubimce do poslednjeg poena, tačnije, 2011, 2013, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. godine sve one koji su se našli preko puta mreže Novaku Đokoviću.

Ako je neko doživeo nepravdu na ovom mestu onda je to svakako sedmostruki šampion turnira, bilo je svega u prethodnih 12 godina, međutim, na kraju je srpski teniser izašao kao pobednik a to najbolje svedoči broj osvojenih trofeja.

Sedam puta je podizao pehar a jedino finale je izgubio te 2013. godine od Endija Marija.

FOTO: Tanjug/AP

Romansa sa Centralnim terenom traje i neće se prekinuti, dvadesetrostruki grend slem šampion na ovom mestu nije izgubio punih 10 godina.

Nole je u prethodnih šest mečeva eliminisao Pedra Kaćina, Džordana Tompsona, Stena Vavrinku, Huberta Hurkača, Andreja Rubljova i Janika Sinera.

Danas će preko puta mreže stajati momak koji predstavlja sadašnjost i budućnost svetskog tenisa. Karlos Alkaraz poseduje neverovatan talenat i u stanju je da igra na izuzetno visokom nivou na svim podlogama.

U London je stigao pun samopouzdanja, osvojio je turnir u Kvinsu a zatim je redom eliminisao Šardija, Milera, Đarija, Beretinija, Runea i Medvedeva.

Karlitos je bio jedna od prepreka i u Parizu kada je Novak stigao do 23. grend slema. Dvadesetrogodišnjaka iz Mursije su tada mnogi stručnjaci videli kao favorita, međutim, strah od autoriteta je učinio svoje a najtrofejniji igrač svih vremena je to znao da iskoristi.

Verujemo da će i danas iskustvo odigrati ključnu ulogu. Srećno Nole! 

NAŠ TIP: Alkaraz - Đoković 2 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)