POČINJE BORBA ZA TROFEJ: Večiti šesti put ove sezone dele teren!

M.M.

13. 06. 2023. u 09:42 >> 09:42

KOŠARKAŠI Partizana će u prvoj utakmici finala regionalne ABA lige ugostiti Crvenu zvezdu. Utakmica će se igrati u "Štark" areni sa početkom u 20 časova.

ПОЧИЊЕ БОРБА ЗА ТРОФЕЈ: Вечити шести пут ове сезоне деле терен!

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli igraju kvalitetnu košarku od starta sezone i dobru igru su krunisali prvim mestom u regularnom delu.

Izabranici Željka Obradovića su imali skor od 24 pobede i samo dva poraza, u Evroligi su stigli do plej-ofa, međutim, poraženi su od Real Madrida rezultatom 3-2 u seriji.

Kasnije su se problemi javili u nokaut fazi regionalnog šampionata, najpre je Studentski centar zadao velike probleme "parnom valjku".

U duelu sa Podgoričanima Partizan nije ličio na sebe, a polufinale su izborili tek u trećoj utakmici, kasnije su i u obračunu sa Cedevitom bili prinuđeni da igraju majstoricu.

Došlo je do blagog pada forme, što je i očekivano nakon dramatične serije sa Madriđanima.

Kevin Panter i Dante Egzum su glavne violine u napadu, dok im društvo prave Matijas Lesor, Zek Ledej, Alen Smailagić i kompanija.

Sa druge strane crveno-beli su učešće na evrosceni završili još u regularnom delu i mogli su da se posvete obavezama u ABA ligi, u finišu sezone su bili zaista izvanredni i u četvrtfinalu i polufinalu su prosto počistili sa terena ekipu Zadra i Budućnosti.

Fakundo Kampaco je pravi vođa na terenu i, kako stvari stoje, sledeće sezone ga nažalost nećemo gledati u crveno-beloj opremi.

Argentinac zajedno sa Nemanjom Nedovićem i Lukom Vildozom predstavlja jedan od najboljih bekovskih tandema u Evropi. Kada je popularni Faku na terenu, igra aktuelnog šampiona deluje tečnije i sigurnije, a saigrači ga sve bolje prate.

Večiti rivali su se pet puta sastali ove sezone i puleni Duška Ivanovića su tri puta slavili.

Obe ekipe su ostvarile po pobedu u ABA ligi i Evroligi, dok je okršaj u Kupu Radivoja Koraća pripao crveno-belima.

Verujemo da ćemo uživati u kvalitetnoj košarci i da će granica poena biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +159,5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona