ZAVRŠNI MASTERS JE VELIKA MOTIVACIJA: Norvežanin na krilima uspeha!

M.M.

15. 11. 2022. u 13:00 >> 13:00

KASPER RUD i Tejlor Fric odmeriće snage u drugom kolu na Završnom turniru u Torinu.

ЗАВРШНИ МАСТЕРС ЈЕ ВЕЛИКА МОТИВАЦИЈА: Норвежанин на крилима успеха!

FOTO: Tanjug/AP

Kasper Rud je momak koji važi za velikog radnika, i naporan trud mu se konačno isplatio. Dvadesettrogodišnjak iz Osla ima neverovatnu sezonu iza sebe.

Sezonu je počeo titulom u Buenos Ajresu, gde je u finalu savladao domaćeg igrača Dijega Švarcmana.

Retko ko je očekivao da će Kasper nastaviti sa dobrim partijama i na betonu, ali razuverio je sve sjajnim izdanjem u Majamiju, gde je stigao do finala.

Nakon nekoliko dobrih rezultata očekivano je došlo i do blagog pada forme, sve do Rolan Garosa. Pružao je Norvežanin neverovatne partije u Parizu, na samom startu je "penzionisao" Žoa Vilfrida Congu, da bi kasnije redom izbacivao Emila Rusuvorija, Lorenca Sonega, Huberta Hurkača, Holgera Runea i Marina Čilića. Preko Rafaela Nadala u finalu ipak nije mogao. "Kralj šljake" je sa razlogom to što jeste i dobro je poznato da ga je u finalu tog turnira prosto nemoguće poraziti.

Kasper Rud je imao još jednu priliku za podizanje grend slem trofeja. Bilo je to na Ju-Es openu u Njujorku. Neverovatan tenis ga je odveo do finala. Meč sa Karlosom Alkarazom je bio od izuzetnog značaja. Osim titule donosio je i prvo mesto na ATP listi. U finalu je ipak Karlos Alkaraz prikazao kvalitetniji tenis i zasluženo slavio.

Pre dva dana je u prvoj rundi savladao Feliksa Ože-Alijasima u dva seta i samim tim dao do znanja da u Torino nije došao "turistički"

Sa druge strane i Amerikanac ima i te kako čime da se pohvali. Najpre je u finalu Indijan Velsa u finalu savladao "bika sa Majorke", da bi kasnije pokorio Istborn i Tokio.

Voljom žreba Amerikanac i Španac su se sastali i pre dva dana u prvom kolu. Tejlor je slavio rezultatom 7-6, 6-1 i tako doveo sebe nadomak polufinala.

Nakon ovog turnira sezona se završava i obojica idu na zasluženi odmor. Ovi momci nemaju za čim da žale jer su napravili rezultat karijere. Sledeće godine ih čeka težak zadatak, opstanak na vrhu i odbrana velikog broja bodova.

Ovo će biti njihov prvi međusobni okršaj, a naša procena je da će granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +21,5 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja