JOŠ JEDAN KORAK DO VRHA! Srbija protiv Brazila za odbranu svetskog zlata

V.D.

15. 10. 2022. u 11:21 >> 11:21

VEČERAS od 20 časova u holandskom gradu Apeldornu igraće se finale Svetskog prvenstva za odbojkašice

ЈОШ ЈЕДАН КОРАК ДО ВРХА! Србија против Бразила за одбрану светског злата

FOTO: FIVB

Naše najbolje odbojkašice iza sebe imaju perfektan turnir. Na dugom putu do finala odigrale su 11 mečeva a isto toliko puta su i slavile.

Naša reprezentacija je prvu fazu okončala na prvoj poziciji u grupi. U pet odigranih mečeva Srbija je maksimalnim rezultatom slavila protiv Kanade, Nemačke, Kazahstana i Sjedinjenih Američkih Država, dok je jedino Bugarska uspela da uzme dva seta izabranicama selektora Santarelija.

U drugoj fazi takmičenja dominacija naših devojaka se nastavila. Podmlađena reprezentacija Srbije nije dozvolila protivnicama da im uzmu ni set. Redom su "padale" Poljakinje, zatim Dominikanska Republika, Tajland i Turska.

Nakon devet pobeda usledila je eliminaciona faza takmičenja. U meču koji je odigran u krcatoj dvorani u poljskom gradu Gljivice, pred 13.500 vatrenih domaćih navijača, Srbija je slavila sa 3:2 protiv selekcije Poljske.

Naše igračice su mogle i lakše do prolaza u polufinale jer su u četvrtom setu vodile sa 23:19 ali desio se neobjašnjiv pad u igru koji srećom nije ostavio veliki trag na naše odbojkašice u petom odlučujućem setu koje su dobile sa 15:13.

Nakon pobede nad Poljakinjama u polufinalu Srbiju je čekala ponovo reprezentacija Amerike. Znamo koliko je teško savladati neku reprezentaciju dva puta na prvenstvu a naročito ako je olimpijski šampion u pitanju ali naše devojke su ponovo zablistale i sa 3:1 pobedile prvog favorita za zlato na planetarnom šampionatu.

Selektor Danijele Santareli nije krio da bi u finalu želeo da vidi reprezentaciju Italije čiji je on državljanin i za koju nastupa njegova supruga Monika De Đenaro ali na njegovu žalost one su u polufinalu poražene od reprezentacije Brazila.

Brazilke koje do sada nisu osvajale svetsku titulu su na putu do svog četvrtog finala stigle nakon deset pobeda. Jedini poraz su doživele od Japanki u prvoj fazi takmičenja da bi nakon toga ubacile u višu brzinu i prvo se u četvrtfinalu osvetile selekciji Japana za poraz u grupi da bi u polufinalu pobedile sa 3:1 favorizovanu selekciju Italije.

FOTO: FIVB

Ono što dodatno raduje našeg selektora je i povratak na teren Sare Lozo koja se oporavila od povrede trbušnog mišića i bila je u sastavu na prethodnom meču.

Što se tradicije tiče ona je na strani Brazilki i naše devojke nemaju pobedu protiv današnjeg rivala na poslednjih šest mečeva ali tradicija je tu da bi se rušila tako da verujemo da će naše devojke predvođene neverovatnom Tijanom Bošković obradovati celu naciju novim svetskim zlatom.

NAŠ TIP: Brazil - Srbija 2 (kvota 1,90)

TIP ZA HRABRIJE: T.R. 1:3 (kvota 4,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTALA JE JOŠ JEDNA KARTA ZA PLEJ-OF: Virtus ne dolazi u Vitoriju sa belom zastavom