SRBIN NE PLANIRA DA SE ZAUSTAVI! Novak Đoković u borbi za novi trofej!

V.D.

09. 10. 2022. u 10:44 >> 10:44

NAŠ najbolji teniser svih vremena odmeriće snage u finalu Astane sa Stefanosom Cicipasom danas od 12.30

СРБИН НЕ ПЛАНИРА ДА СЕ ЗАУСТАВИ! Новак Ђоковић у борби за нови трофеј!

FOTO: Tanjug/AP

Srbin igra gde mu je dopušteno i to ga apsolutno ne sprečava da nastavi gde je stao. Prošle nedelje je u Tel Avivu osvojio svoj 89. trofej u karijeri savladavši u finalu Marina Čilića rezultatom 2-0.

Na turniru u Tel Avivu nekadašnji prvi reket sveta i po mnogima najbolji teniser svih vremena pehar je podigao bez izgubljenog seta.

Rivali koji su položili oružje pred velikim Novakom bili su: Pablo Anduhar, Vasek Pospišil, Roman Safiulin i Marin Čilić.

Nakon trofeja u prestonici Izraela, Novak Đoković se preselio u glavni grad Kazahstana, Astanu.

Na nikada jačem turniru u ovom gradu koji ove godine spada u kategoriju ATP 500 i gde se za nagradni fond od 1,9 miliona dolara igra na tvrdoj podlozi mogli smo prethodnih dana da uživamo u partijama sjajnih tenisera.

Novak je u prvom kolu sa terena "počistio" čileanca Kristiana Garina za samo 62 minuta igre i prepustio mu je svega dva gema.

U drugom kolu na terenu se Srbin zadržao samo devet minuta više a prepustio je Botik Van De Zanšlupu četiri gema.

U četvrfinalu rival je bio Rus, Karen Hačanov koga je naš teniser takođe rutinski savladao sa 2:0 u setovima.

Protivnik u polufinalu bio je Danil Medvedev. Novak je izgubio prvi set da bi u drugom slavio nakon tajbrejka. Kada su svi očekivali veliku borbu u odlučujućem setu Medvedev je zbog istezanja mišića predao meč i tako poslao Đokovića u finale na megdan sjajnom grku Cicipasu.

Novakov današnji rival svoj poslednji turnir je odigrao u Njujorku kada je na otvorenom prvenstvu Amerike ispao već u prvom kolu od Galana iz Kolumbije.

U međuvremenu je odigrao po dva meča u Dejvis kupu i na egzibiciji Lejver kup gde smo mogli da vidimo oproštaj Rodžera Federera. 

Do finala je Cicipas stigao pobedama nad Kukuškinom, Nardijem, Hurkačom bez izgubljenog seta ali uz igranje tri taj-brejka dok je u polufinalu savladan Rubljov rezultatom 2:1 nakon preokreta.

Novak i Stefanos su se do sada sastajali deset puta a Srbin je izlazio sedam puta kao pobednik. Trenutno je Đoković u seriji od pet uzastopnih pobeda nad Grkom i mi verujemo da će taj niz nastaviti i danas kada će se boriti za 90. trofej u prebogatoj karijeri.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije