SERENA ODLAZI U PENZIJU? Poslednji tango je završen?

M.M.

02. 09. 2022. u 12:13

SERENA Vilijams i Ajla Tomljanović sastaće se u trećem kolu Otvorenog prvenstva Amerike.

СЕРЕНА ОДЛАЗИ У ПЕНЗИЈУ? Последњи танго је завршен?

FOTO: AP

Bliži se kraj jedne velike karijere, sva svetla su uperena u devojku iz Mičigena. Nekrunisana "kraljica tenisa" je najavila da će ovo biti njen poslednji turnir.

Atmosfera na njenim mečevima je neverovatna, centralni teren je u prethodna dva dana bio pun do poslednjeg mesta, a da biste ispratili "poslednji ples" večeras je potrebno da izdvojite minimalno 553 dolara. Organizatori su osetili trenutak i žele da zarade koliko god je moguće.

Serena je otvorila turnir rutinskom pobedom protiv Danke Kovinić. Već u narednom kolu preko puta mreže je čekala druga teniserka sveta Anet Kontavejt. Delovalo je pre meča kao da bi šestostruka šampionka Ju-Es opena mogla imati problema, tako je i bilo.

Dugo se igralo "gem za gem", a Serena je prvi set uspela da prelomi tek u tajbrejku (7-4), u drugom smo videli dosta bolju Estonku koja je nakon 100 minuta igre izjednačila na 1-1  setovima. U trećem je iskustvo presudilo, te je zvezda večeri odnela trijumf.

foto: EPA

Anet je na konferenciji čak i zaplakala, izjavila je kako je publika očajnički želela da njena protivnica pobedi, ruku na srce, tako je i bilo.

"Nije sramota izgubiti od Serene, ali mi je teško zbog navijača", bile su reči ove dvadesetšestogodišnjakinje.

Danas će preko puta mreže stajati 46. reket sveta Ajla Tomljanović. Australijanka je u prvom kolu savladala Karolinu Muhovu rezultatom 2-0 (6-3, 7-6), da bi u drugom imala daleko teži posao. Ajla je nakon preokreta i tri odigrana seta bila bolja od Ruskinje Jevgenije Rodine (1-6, 6-2, 7-5). 

Biće interesantno videti kako će se odvijati večerašnji duel, pritisak je sve veći, a naša procena je da će "Artur Eš" biti svedok poslednjeg Sereninog meča.

Putuj, Serena, poslednji tango je završen.

NAŠ TIP: Tomljanović - Vilijams 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila