SRBIN PROTIV HRVATA: Balkanski derbi u Nemačkoj!

M.M.

19. 07. 2022. u 09:40

LASLO Đere i Borna Ćorić sastaće se u prvom kolu Hamburga.

СРБИН ПРОТИВ ХРВАТА: Балкански дерби у Немачкој!

Foto: Profimedia

Naš teniser još uvek ne može da pronađe pravi ritam, prošle nedelje je nastupio na turniru u Baštadu i nije mogao dalje od četvrtfinala.

Srbin je imao dobar start u Švedskoj, u prvom kolu je bez problema izbacio Italijana Lorenca Musetija rezultatom 2-0, a zatim i Švajcarca Marka Hislera takođe u dva seta.

Čim je izašao žreb videlo se da bi se u četvrtfinalu mogao stvoriti problem, tako je i bilo, rival u trećem meču na turniru bio je Andrej Rubljov, čovek koji je ove sezone već osvojio tri turnira, Marselj, Dubai i Otvoreno prvenstvo Srbije.

Držao se Laci protiv dugog nosioca, ali na kraju prvog seta je ipak posustao. Izgubio je svoj servis pri rezultatu 5-5 i iskusnom igraču kao što je Rubljov je to bilo dovoljno da privede set kraju.

U drugom setu smo videli nešto agresivnijeg Đerea, imao je svojih šansi, već u drugom setu je imao dve brejk prilike koje nije uspeo da iskoristi, međutim, pri rezultatu 3-3 dolazi do pada koncentracije i novog gubitka servisa.

Mogao je 4. reket Srbije da vrati izgubljeno u poslednjem gemu, ali je svetski broj 8 ipak našao rešenje i završio meč.

Danas će sa druge strane mreže imati igrača koji je mnogo više obećavao nego što je ispunio.

Foto: EPA-EFE/Koen Suyk

Momak iz Zagreba je kao klinac "skidao skalpove" najvećima, pobeđivao je Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Endija Marija po dva puta. Jedino protiv Novaka Đokovića nije uspeo da upiše trijumf u četiri meča, koliko su igrali.

Borna u karijeri ima dve titule, u Marakešu i Haleu, u nemačkom gradu je u finalu 2018. godine pobedio upravo Švajcarca, a poraziti osmostrukog šampiona Vimbldona na njegovoj omiljenoj podlozi nije mala stvar.

Bivši 12. reket sveta je dugo bio povređen i daleko je od svoje najbolje forme, ali stvari za njega svakako idu uzlaznom putanjom, pre dve nedelje je osvojio čelendžer u Parmi.

Ovi rivali su se do sada dva puta u karijeri sastali i oba puta je kao pobednik izlazio rođeni Senćanin.

Naša procena je da ćemo danas videti veliki broj gemova.

NAŠ TIP: +21,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove