Srpkinja ruši "novu Šarapovu" ?

M.M.

14. 07. 2022. u 09:56

OLGA Danilović sastaće se sa Anom Kalinskom u drugom kolu Lozane.

Српкиња руши нову Шарапову ?

FOTO: G. Č.

Rođena Beograđanka je trenutno 124. reket sveta, dok joj je najviši plasman 96. pozicija na VTA rang-listi.

Olga je pre svega imala dobru juniorsku karijeru u dublu, osvojila je tri od četiri grend slema - Rolan Garos, Vimbldon i Otvoreno prvenstvo Amerike. Te 2017. godine nakon osvajanja US opena je i završila sa juniorskim turnirima.

Svoj debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji je imala na Fjučersu u Prokuplju, ali nije dobro prošlo, takmičenje je završila u prvoj rundi. Svoju debitansku pobedu je ostvarila u Antaliji na svom drugom seniorskom učešću, ujedno je u Turskoj osvojila i svoj prvi ITF trofej.

Do prve i jedine VTA titule je došla u Moskvi 2018. godine, zanimljivo da je naša teniserka na taj turnir upala kao "srećni gubitnik".

Te nedelje je u četvrtfinalu eliminisala i 10. teniserku sveta Juliju Gerges, dok je u finalu morala da igra protiv velike prijateljice i partnerke iz juniorske konkurencije Anastasije Potapove. Olga je slavila nakon velike borbe 7-5, 6-7 i 6-4.

FOTO: Teniski savez Srbije

Ćerka proslavljenog košarkaša Saše Danilovića nakon tog uspeha nije imala zapaženijih rezultata.

Ove godine se kvalifikovala na Rolan Garos, međutim, zaustavljena je već u drugoj rundi. Na Vimbldonu nije učestvovala, a sada je prošla dve runde kvalifikacija kako bi ušla u glavni žreb Lozane.

U prvom kolu je savladala Japanku Misaki Doi rezultatom 2-0.

Njena današnja protivnica je Ruskinja Ana Kalinska koja je trenutno 73. teniserka sveta, što joj je ujedno i najviši plasman u karijeri.

Ova dvadesettrogodišnjakinja za sada nema zapaženijih uspeha u karijeri, ali nije mogla da prođe nezapaženo njena veza sa najkontroverznijim teniserom današnjice Nikom Kirjosom.

Zbog svog atraktivnog izgleda dobila je nadimak "nova Šarapova".

Olga i Ana su se sastale pre četiri godine na turniru u Uzbekistanu i tada je naša teniserka slavila rezultatom 2-0, verujemo da će se danas igrati veliki broj gemova.

NAŠ TIP: +21,5 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove