NBA spektakl na jugoslovenski način!

V.D.

30. 06. 2022. u 11:19 >> 11:28

DERBI petog kola kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine igra se večeras od 20.15

НБА спектакл на југословенски начин!

FOTO: AP/Tanjug

Veliko uzbuđenje nas očekuje večeras u "Stožicama", gde Slovenija dočekuje velikog rivala Hrvatsku.

Slovenija je kvalifikacije otvorila sa dve pobede, protiv današnjeg rivala i Švedske, da bi u poslednja dva kola bila poražena od Finaca. Aktuelni šampion Evrope trenutno zauzima drugu poziciju u kvalifikacionoj grupi "C" sa polovičnim uspehom. 

Sa druge strane, Hrvati su katastrofalno krenuli kvalifikacije i bili su pred eliminacijom, ali su iznenadili u Norčepingu kada su nakon produžetaka slavili protiv domaće Švedske.

Hrvati su i dalje u nezavidnoj situaciji s obzirom na to da imaju samo jednu pobedu, a da ih očekuju mečevi sa dve najjače ekipe iz grupe do kraja ovog kruga kvalifikacija.

Ono što "kockastima" ide na ruku to su pojačanja iz NBA lige i Evrolige. 

Selektor Damir Mulaomerović će računati na sledeće igrače u Ljubljani i u Rijeci gde će dočekati Fince:

Toni Perković, Goran Filipović, Roko Prkačin, Mario Hezonja, Lovro Gnjidić, Tomislav Zubčić, Dragan Bender, Mateo Drežnjak, Roko Rogić, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić i Bojan Bogdanović.

Slovenci su favoriti na ovom meču s obzirom na to da se u reprezentaciju vraćaju "magični" Luka Dončić i plej Bruklina Goran Dragić. 

Pored pomenute dve NBA zvezde selektor Sekulić može da rauna i na: Rupnika, Nikolića, Murića, Tobija, Blažiča, Hrovata, Dimeca, Zorana Dragića, Glasa, Macuru i Čebašeka.

U dosadašnjoj istoriji ove dve reprezentacije su se sastale 14 puta. Slovenci su daleko uspešniji sa devet pobeda. Hrvati su slavili pet puta i to jednom posle produžetaka.

NAŠ TIP: H1 -6,5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STEFANOSA POLAKO STIŽE UMOR: Argentinac se dobro snalazi na šljaci!