RODE (NE) LETE U EREDIVIZIJU: Breda je u prvom meču plej-ofa iznenadila favorita

O. M.

17. 05. 2024. u 10:28

U holandskoj Erste diviziji Roda i NAC Breda se sastaju u plej-ofu. Ove dve ekipe su već odigrale jedan meč u kome je NAC Breda pobedila sa 3:1.

РОДЕ (НЕ) ЛЕТЕ У ЕРЕДИВИЗИЈУ: Бреда је у првом мечу плеј-офа изненадила фаворита

Foto: Profimedia

Bez obzira na trenutnu formu, fudbaleri Rode su imali odličnu sezonu. U 38 utakmica imali su samo pet poraza i 21 pobedu. Završili su regularni deo sezone sa istim brojem bodova kao i Groningen, koji je otišao direktno u elitu zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Upravo je poraz od Groningena u poslednjem igrače Rode koštao plasmana. Groningen je žestoko ušao u meč i to im se isplatilo. Postigli su po jedan gol u oba poluvremena i u većini slučajeva uspeli da zaustave napade Rode. 

Ovom timu je preostao plej-of, gde ih je na svom stadionu dočekao NAC Breda. Bilo je jasno da se fudbaleri Rode nisu oporavili od šoka iz meča sa Groningenom. Domaći su to iskoristili, u 16. minutu postigli gol, a potom u drugom poluvremenu još dva. Roda je postigla gol u 87. minutu, ali to je bilo sve za ovaj tim. 

Fudbaleri NAC Brede su na mala vrata ušli u plej-of, bodom osvojenim na gostovanju Osu u poslednjem kolu. Igrali su celu sezonu sa promenljivim uspehom, imali 15 pobeda, 11 remija i 12 poraza i u proseku su primali i postizali nešto više od 1,5 gola po meču. U poslednjih pet utakmica imaju tri remija, poraz i pobedu, što se dobro odražava na njihovu formu ove sezone.

U plej-ofu su iznenadili Rodu u poslednjem meču. Postigli su tri gola, bili dominantni tokom celog meča i mogu biti zadovoljni rezultatom koji ih je približio narednoj fazi ovog takmičenja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,86)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)