BODOVI POTREBNIJI DOMAĆINU; ALI: Loša odbrana i katastrofalan bilans sa ekipama iz vrha tabele čin Hofenhajm autsajderom

O. M.

03. 05. 2024. u 10:00

RB LAJPCIG gostuje Hofenhajmu u 32. kolu nemačke Bundeslige. Pošto su gosti već osigurali plsman u Ligu šampiona naredne jeseni, meč mnogo više znači domaćoj ekipi.

БОДОВИ ПОТРЕБНИЈИ ДОМАЋИНУ; АЛИ: Лоша одбрана и катастрофалан биланс са екипама из врха табеле чин Хофенхајм аутсајдером

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Hofenhajmu se "otvorilo" mesto u Ligi konferencija a možda i Ligi Evrope, kada je postalo jasno da će Bundesliga dobiti i petu vizu za Ligu šampiona. Sada sedmi sigurnoide u Ligu konferencija, (ako Bajer osvoji duplu krunu i osmi će), a Hofenhajma samo gol-razlika deli od te pozicije koju trenutno drži Augzburg.

Takođe, sedmoplasirani Frajburg ima samo bod više, ali treba reći da iza leđa vrebaju Hajdenhajm i Verder sa po tri boda manje, dok Volfsburg sa tri manje od ovog dvojca ima samo teoretske šanse i zapravo više strepi za opstanak nego što se nada Ligi konferencija.

Problem Hofenhajma pred ovu utakmicu je što igra očajno protiv ekipa iz vrha tabele, sa deset poraza u 12 utakmica. Dodatni problem protiv jako efikasne ekipe kakva je Lajpcig (treći najefikasniji napad iza Bajerovog i Bajernovog) čini loša odbrana koja je poklekla čak 63 puta - samo Darmštat ima goru u celoj ligi.

Lajpcig je u pravi čas ušao u formu sa četiri uzastopne pobede i šest u poslednjih sedam kola - izgubili su bodove samo u remiju bez golova protiv Majnca.

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao