SEZONA IZ SNOVA "BOGINJE PROVINCIJE": Empoli je srušio šampiona, hoće li to biti dovoljno za opstanak?

O. M.

28. 04. 2024. u 12:59

ATALANTA ove nedelje dočekuje Empoli u okviru 34. kola italijanske Serije A. Ovaj meč je na programu u nedelju od 18 časova na stadionu"Atleti azuri" u Bergamu.

СЕЗОНА ИЗ СНОВА БОГИЊЕ ПРОВИНЦИЈЕ: Емполи је срушио шампиона, хоће ли то бити довољно за опстанак?

FOTO: Tanjug/AP

"Boginja provincije" je ove srede izborila plasman u finale italijanskog Kupa, gde će se 15. maja sastati sa Juventusom u borbi za svoju drugu pobedničku kokardu posle 1963, kada je u finalu savladan Juveov gradsk irival Torino.

Da Atalanta definitivno igra jednu od boljih sezona u svojoj istoriji govori i položaj na tabeli, gde je aktivna u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona, sa četiri boda manje ali i utakmicom manje od petoplasirane Rome (naredne jeseni Serija A će imati pet predstavnika u elitnom klupskom takmičenju), ali i u Ligi Evrope, gde je posle senzacionalne eliminacije Liverpula izbila na drugo mesto favorita, iza Bajer Leverkuzena.

Atalanta igra odlično na svom terenu od početka godine. Izgubila je samo dve utakmice, s tim što je minimalan poraz od Liverpula bio bezbolan jer je usledio posle pobede od 3:0 na Enfildu. Drugačijeje s porazom od Bolonje, jer u slučaju da Atalanta ne osvoji jedno od dva kup-takmičenja ovaj gubitak bodova protiv Bolonje može da znači razliku u kom evropskom kupu ćemo jesenas gledati "boginju provincije".

Empoli dolazi u Bergamo nakon značajne pobede od 1:0 na svom terenu protiv "raspalog" Napolija u prošlom kolu, i sada ima tri boda iznad zone ispadanja. Ipak, opstanak u društvu najboljih italijanskih ekipa je i dalje neizvestan, pa moraju da ostanu maksimalno koncentrisani do samog kraja. Treba istaći da im na ruku du i rezultati ostalih konkurenata u borbi za opstanak, pre svih Udinezea i Sasuola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu