VELIKANI U BORBI ZA OPSTANAK: Dvostruki šampion Evrope protiv osvajača KPK

O. M.

21. 04. 2024. u 09:59

EVERTON dočekuje Notingem forest u jednoj od najuzbudljivijih utakmica sezone u Premijer ligi.

ВЕЛИКАНИ У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК: Двоструки шампион Европе против освајача КПК

Foto Profimedia

Velikani engleskog i evropskog fudbala bore se za opstanak, više odlukom administracije Lige koja im je oduzela bodove ("karamelama" osam, a "šumarima" četiri), nego igrama na zelenom terenu.

Domaćin ima samo dva boda više, a gost jedan, od Luton tauna koji se nalazi rvi ispod crte. Doduše, Everton je u zaostatku i dve utakmice, a Notingem jednu.

Everton ima samo jednu pobedu u poslednjih 15 kola i to protiv Barnlija u pretprošlom kolu. Posle toga doživeli su ponižavajući poraz od Čelsija (0:6) koji im je sa visokom kamatom vratio za poraz iz decembra od 2:0.

To je bio period kada je Evertonove dobre igre i serije od devet utakmica u kojima su doživeli samo jeda nporaz, odnosno niza od četiri pobede koji je započeo protiv današnjeg rivala, kada je golom Dvajta Maknila Everton utišao "Siti graund".

Dobra stvar za Everton je da sve konce opstanka drži u svojim rukama a protivnici do kraja prvenstva su im uglavnom ekipe s kojima se bore za opstanak, s izuzetkom gradskog derbija i utakmice s Arsenalom. Još bolje je što će protiv Notingema, Brentforda i Šefild junajteda igrati kod kuće, a samo protiv Luton tauna u gostima. Sa tri pobede u utakmicama gde će biti favoriti došli bi do magične brojke 36 koja se obično smatra dovoljnom za opstanak. Još ako im Savez pozitivno odgovori na žalbu zbog oduzimanja dodatna dva boda, eto ih na 38, a toliko bodova samo jednom u istoriji Premijer lige nije bilo dovoljno za opstanak.

Notingem takođe ima tri utakmice do kraja sa konkurentima u borbi za opstanak, ali za razliku od Evertona, u sve tri gostuje.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)